viernes, 8 de junio de 2007

TRASH PEOPLE

Aquest matí he agafat la càmara i m'he endinsat en un exércit de silenci i deixalles. La meva primera impressió ha estat que em trobava envoltada per una multitud viva, impactant, però al mateix temps morta (llaunes, ordinadors, circuits, cables, pastes, esprais).Soldats que m'observaven i a mesura que fotografiava veia la seva semblança humana.
No hagués imaginat mai un emplaçament millor que la plaça Reial, per mi un dels llocs més emblemàtics i màgics de la ciutat de Barcelona.
És una col.lecció de 322 estatues (d'un conjunt de 822) realitzades pel artista mediambiental HA Schult que tenen la condició de denúncia del consumisme i de mirada al món.
La seva destinació final és l'Antàrtida, però adonem-nos del que representen "som deixalles i ens transformen en deixalles". És una manera més de concienciar-se del que estem fent amb el nostre estimat món.
L'art com a mitjà també de reivindicació.

1 comentario:

  1. Si algún día dicen que han robado el primero, el que aparece por la derecha, y veis uno parecido en G22, que conste que me lo habré hecho solo con las sobras de las latas que consumo en casa...

    ResponderEliminar