viernes, 19 de noviembre de 2010

RUSSIA S.XX: PINTURA DE NIVELL

RUSSIA S.XX
Drassanes de Barcelona

La pintura russa sempre ha quedat en un segon pla del nostre coneixement, per a la gent del carrer (reconeixo desgraciadament que per a mi han estat uns grans desconeguts), a l’ombra de les grans ideologies que van marcar les línies de moviment dels diferents corrents que es van anar desenvolupant en aquell país al llarg dels segles.
Quasi, quasi in extremis, l’exposició s’acaba aquest diumenge dia 21, he descobert una petita joia. L’exposició sobre Russia segle XX, resulta de l’esforç de Dolors Tomás, mecenes artística, que va viatjar recopilant les obres de grans pintors russos i ara ens les deixa gaudir en l’incomparable marc de les Drassanes.
Paisatge, costumbrisme i realisme socialista, colors que es mouen en una gran paleta i corrents entre el cubisme i l’expressionisme.
Uns quadres que fascinen per la seva intensitat, per la seva llum, per les seves pinzellades, que impresionen per la técnica tant depurada i per la seva manera de mostrar-nos el seu món, de transportar-nos a una part de la història d’aquests personatges, de la història del segle XX.
Tinc molta feina per davant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario