lunes, 8 de noviembre de 2010

RESOLUCIÓ DE L'ENIGMA DEL MES

Sí, es tracta de Josep Maria Subirachs un dels meus pintors i escultors preferits però la localització pertany a l'edifici Indubán.

"Relleus Comunicació i Computació per a la façana de l’edifici Indubán de la plaça Francesc Macià de Barcelona".

Deixeble d'Enric Casanovas i ajudant d'Enric Monjo, passà d'un inicial noucentisme a un estil expressiu i esquemàtic, d'on derivà cap a l'abstracció. Va ser l'escultor més representatiu de l'avantguardisme català de la postguerra, i la seva Evocació marinera, a la Barceloneta, va ser la primera escultura abstracta que s'instal·là en una via pública a Catalunya (1958-60), fet que provocà grans controvèrsies.


Posteriorment reintroduí la figuració en la seva obra però amb un tractament anticonvencional, jugant amb la il·lusió de contraposar el positiu i el negatiu, amb freqüents cites a imatges mitològiques i sovint amb un erotisme evident. Ha fet tant escultures de format domèstic i medalles com grans monuments, a Barcelona, a Mèxic, a Seül i a moltes altres ciutats del món. Molt sovint ha concebut revestiments escultòrics aplicats a l'arquitectura.

1 comentario:

  1. Un artista fabuloso y una persona entrañable. Recuerdo que fue muy cariñoso cuando vino a cenar a casa siendo yo pequeño.

    ResponderEliminar