martes, 1 de enero de 2013

WORLD PRESS PHOTO AL CCCB

CCCB
Barcelona
Fins al 6 de gener


El fotoperiodisme ens porta a casa cada any les imatges sobre els conflictes socials, els esdeveniments i els aspectes naturals de més actualitat.

Per a tocar la fibra de tots aquells que veiem la fotografia com un mitjà artístic d’expressió i de coneixement de la realitat que ens envolta.

Aquest any entre les més impactants, a més de la reconeguda fotografia de Samuel Aranda: la de la mare bressolant al seu fill ferit, no em puc oblidar de l’addicte al sexe d’Ucraïna, de la setmana de la moda a Senegal, o de l’home xinès que protesta escalant un edifici, o de les manifestacions de la Primavera Àrab  i de les seves conseqüències, o també la crisi immobiliari als Estats Units.
 
No deixo de pensar que en aquest sentit la globalització i la presència de mitjans fotogràfics en certes parts del món ens apropen altres vivències però també reflexiono sobre d'altres moments en que les condicions de certs païssos no deixen obrir un canal de comunicació a aquests elements interpretatius i com la part més fosca, que supera la ficció no troba una manifestació correcta i que dongui com a resultat l'actuació o reinvindicació davant dels fets palpables.
 



No hay comentarios:

Publicar un comentario