miércoles, 23 de enero de 2013

EL LLEGAT DE JACKSON POLLOCK A LA FUNDACIÓ MIRÓ



Fundació Miró
http://www.fundaciomiro-bcn.org/

Jackson Pollock, és el títol de la pel.licula d'avui, encara que l'exposició dóna més mostres del seu llegat que del seu treball en si (3 quadres i un video)
Primera exposició que em prenc molt seriosament (dificil d'entendre aquest art), expressionisme abstracte, post segona guerra mundial. Objectiu dels artistes començar de zero (ruptura), oblidar el resultat final i donar a conèixer el procés creatiu (performance), investigació de materials, pigments, instal.lacions més enllà d'un art conceptual figuratiu.
Sorpresa, partint d'aquesta premisa, m'he deixat envaïr pel que busquen, no pel que volen mostrar finalment. ampliar el meu microcosmos de coneixement artístic i no questionar-me el que veuen els meus ulls.
Noves manifestacions d'un temps determinat.
Entre el més interessant, el treball de Yves Klein (Anthropometry: Princess Helena), on la figura humana

forma part del treball directament en un blau magnétic.
Un altre exemple, Shozo Shimamoto,


del moviment Zero Japó, un altre concepte relacionat amb el desenvolupament del que porta la creació.
O bé en el dibuix a llapís sense mirar el paper de Mark Rothko, que tant coneixem (El Visor strategy) i que dóna un toc d'abstracció total al resultat, abandonar l'obra un cop s'ha finalitzat el procés, no pensar només sentir, dibuixar sense excuses ni límits.
La resta de l'exposició oberta a noves mirades interiors com la màquina de Jean Tinguely, desvincular el subjectiu de l'artista, però intentant retrobar el procés creatiu que hi ha al darrera.
Propostes per no buscar més enllà, expressions físiques de l'art diari, dels rituals diaris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario