viernes, 27 de diciembre de 2013

MÚSICA PER A UN DESEMBRE DIFERENT



Música per a recordar una pel.licula fascinant, i per a tancar un mes de desembre i un any 2013. I que millor que amb Santiago Auserón i Dani Nel.lo en aquesta versió que arriba al cor. Rodada a la meva terra, al meu país.

Ens retrobem l’any que ve.

IMATGE DE LA SETMANA


Malos tiempos para la lírica. Otro de los grandes que nos deja. Sus canciones han llenado muchas noches de mi vida. Hasta siempre.

domingo, 22 de diciembre de 2013

EL RACÓ DEL LECTOR

New York stories
Recopilación de historias que nos hablan de Nueva York de varios autores: Henry, Truman Capote, Edith Wharton, William Maxwell. Epocas, paisajes, situaciones diferentes e imprevistas.
Un repaso a las emociones que han quedado atrás con un buen libro en versión original.


Uno de los libros que más me ha impactado últimamente, la sensibilidad para hablarnos de un viaje, de una ciudad, las impresiones como pintor. El Diario de unas sensaciones que ya no te deja indiferente y que hace quieras seguir leyendo y adentrarte en la literatura de este pintor.
Un descubrimiento de segundo mano.


TAPES: SANTUTXO



Carrer de Provença, 571, 08026 Barcelona
934 35 58 11

Per acabar aquesta sessió de tapes del 2013 ens hem quedat  al barri a un dels racons més coneguts( i més desconeguts  per nosaltres) del Clot. Santutxo és un local ple de història, per les seves  sales han passat molts personatges il.lustres i molt músics que han aconseguit una bona carrera (entre ells els Blaumut)
L’ambient és fantástic, un local a on es pot xerrar, es pot sentir un bon fil musical i gaudir del local en si, perque tota una sèrie de records relacionats amb la música, pengen de les seves parets (cuida’t al detall). Un espai acollidor i càlid.
Respecte a les tapes, molt bones i ja dintre de la categoría d’autor, l’Isma, el cuiner  barreja les tradicionals amb alguna aposta novedosa que dona al tast un bon gust de boca. Tota una sorpresa. I encara que les croquetes  se li van cremar,  va sortir a demanar disculpes i a explicar tot el procés, això denota la seva preocupació respecte al benestar  dels seus  clients i que vol un bon servei.
Pel que fa a l’atenció al públic, molt correcte, en Jaume ens posa al corrent de les tapes del dia i ens fa alguna suggerència  interessant. Eficàcia, educación i simpatía.
Per a l’ocasió van provar les patates braves, el farcellets de formatge de cabra, pebrots de Padrón, les olives i la brotxeta de pincho moruno
També s’ha de destacar que tenem unes molt bones torrades i que la sel.lecció de postres és molt encertada. Preu-qualitat molt correcte.
Una magnífica experiencia  per a tancar l’any. Un nou racó per evadir-se de la semana. Fins aviat.



2013

Final de trajecte per a aquest 2013 que ens ha  portat bones i dolentes notícies i que ha estat marcat encara per aquesta crisi, o cua de crisi que no deixa que els  ánims progressin i es busquin alternatives sense recaure en aquest fatalisme que ens envolta i que ens fa evolucionar en certs moments cap a un espiral negativa de recreació negre.
Personalment ha estat un any que acabará com no esperava,  esdeveniments  personals que et marquen i et deixen potser un regust de boca amarg però superable. No em puc queixar, continuo tirant endavant aquest blog “a tranques i barranques” sense gaires aportacions d’originalitat (hauré d’ésser més exigent amb mi mateix) i intentant informar sobre tot allò que m’envolta i em  produeix curiositat, tot allò que m’arriba i considero interessant  dintre de les arts, dintre del panorama de la meva ciutat, de Barcelona, del meu espai personal. Encara tinc feina i gaudeixo del que estic fent, d’un de les meves passions a hores :dibuixar. L’altre,  la literatura abandonada per poca motivació i desànim a hores d’ara.
Però pel que fa a l’actualitat més  propera no deixem de rebre aportacions no gaire prometedores,  els bancs en els que ningú hauria de confiar continuent fent de les seves, els polítics comportant-se com a polítics amb un discurs que dista molt del que s’hauria de produir en aquests moments d’incertesa.
El país treien pit i afrontant una dura situació.
La cultura (ensenyament inclós) desarrelada i reben per totes bandes, els artistas intentant  sobreviure en aquest món. Els pobres més pobres (que pasar amb la sanitat?) i els rics més rics que és el destí final en aquest cruel capitalisme que ens absorbeix i ens desborda, que ens porta a no pensar en algunes ocasions més enllà d’allò que tenim davant dels ulls i no vull dir amb això que no hi hagi gent compromesa, continua havent  gent molt vàlida, a la que envejo i que em dóna  esperança sobre un món que cada dia hauriem  d’intentar rescatar de les urpes , de les garres d’aquest  llop dolent de la pel.licula.
Fets que encogeixen el cor: Filipines, Estats Units, Australia, Sudamerica, païssos àrabs enn conflicte etern  i altres…els de sempre problemàtica africana com a rerafons d’una situació que no canvia. Fets que produeixen rabia, com els tirotejos indiscriminats, la violencia a persones o animals, la poca sensibilitat col.lectiva, gent deshauciada sense possibilitats, la poca democràcia que es viu a algunes bandes (desaparició del canal 9 valencià, fatidica carrera contra el llengua mallorquina a ses illes, el referendum a Catalunya…) Traumatismes incompresos.
També  coses positives, no voldria tenir un discurs aprés dels diaris i sense mirar més enllà, la lluita contra el cáncer, la malaria, la Sida. Les actuacions ciutadanes, cada cop més evidents  i que posen de manifest  el carácter solidari de la gent. 
Hem perdut a molta gent coneguda que ha format part de les nostres vides, de moltes maneres, personatges públics que han destacat en algún àmbit i han aportat un gra de sorra a la civilització sostenible. Aquest any són tants, que em seria molt difícil, no deixar-me algún oblidat.
Han tancat o desaparegut molts llocs emblemàtics que quedaran també en el nostre record, en el punt a on volem que es quedin per sempre.  Anyorem a gent molt estimada que ha marxat fora o ha retornat al seu país però que porten al cor.
Desitjos per al 2014 de moment  només “Salut”, proje ctes o objectius, ara per ara, no vull  pensar, no vull projectar, m’he fallat tantes vegades a mi mateix que amb els anys , prefereixo  no explicar res,  centrar-me en viure segons les meves condicions actuals i evolucionar en el temps, obssessionant  temps,  a la recerca del que vull fer sincerament. Ja no em serveix desenfocar-me, o creure en unes il.lusions  fora del meu abast.
Avui escric des dels FCG camí de la meva Barcino, d’aquesta ciutat del món que em regala uns moments incomparables. Demà, ja veurem que faré demà.


lunes, 16 de diciembre de 2013

AVINGUDA DE LA LLUM

Amb la Marina moltes tardes ens arribaven fins a l’Avinguda de la Llum després de classe. Aquell món subterrani ens apropava encara més als nostres somnis que havien començat a créixer al Sistema Martí. Aquells que ens feien pensar que arribarien molt lluny i que les nostres vides canviarien aviat.

La Marina es volia convertir en una gran modista i qui ho diria, que quaranta anys després tindria la seva pròpia firma a París i se la rifarien a l’Eixample de Barcelona per obrir-hi una botiga que ens retornaria el glamour d’aquells temps de llums amb certes ombres.

Aquesta setmana baixa a Barcelona i ens retrobarem després de quasi deu anys de no veure’ns. Les seves visites han estat escasses i des que se'n va anar només rebo cartes on l’enyor d’aquells dies de l’Avinguda de la Llum apareix atrapat a les seves paraules.

Aquella avinguda sota terra, ens oferia modernitat, un constant moviment de gent amunt i avall que sortien i entraven als ferrocarrils, les xerrades dels joves aturats a tocar de la barana de la boca dels trens, les rialles dels grups d’escolars amb les seves carteres, l’ambient de les botigues, les dones que compraven a les botigues de llanes i filatures.

Marina es quedava embadalida dia si dia no durant hores davant de la botiga de les màquines de cosir Singer i jo l’arrossegava i anàvem a fer un gelat a la gelateria de l’entrada o compràvem uns dolços a la Bomboneria Catalunya, encara recordo l’intensa olor de la xocolata i l’exquisidesa en la presentació.

Alguna vegada quedaven amb uns nois de Terrassa i anaven a ballar, eren uns altres temps.

Quan la Marina va marxar cap a França a treballar amb una modista com a aprenenta, jo ja treballava a una escola de Sant Cugat. Havia aprovat les oposicions de l’Ajuntament i ja tenia una plaça fixe. Enrere han quedat tots els llibres que he llegit en els trajectes i una novel·la per a infants que va ser publicada per Edicions 62. Es pot dir que també vaig acomplir el meu somni.

Més tard va arribar en Robert i el seu anell de compromís que va comprar al Basar Orozar a pocs metres d’on ens havien conegut allà a l’Avinguda. I van arribar els nens, el nou pis a l’Eixample i més llibres i sessions de contes a la Biblioteca de Sabadell i més records. Records de joventut.

Quedarem al Zurich per fer un cafè i xerrarem de tot el que ens ha separat aquests deu anys i baixarem al vestibul del ferrocarril encara que sigui per veure només les columnes que queden d’aquella avinguda i tornar a reviure aquells moments, bells moments.

IMATGE DE LA SETMANA


Un altre cinema que tanca, un altre cinema auténtic devorat per les multisales.
Records i records de pel.licules en versió original al centre de Barcelona.

domingo, 15 de diciembre de 2013

HIMMELWEG CAMINO AL CIELO


Sala Atrium
Consell de Cent, 345
21.00 h
Prorrogat fins al 29 desembre

La companyia Sala Atrium ens presenta un text de Juan Mayorga. Una reflexió sobre com el que veiem, ésser testimoni del món no ens mostra la realitat o aquesta está emmascarada en certes ocasions.
Una cooperant de la Creu Roja visita un camp d'extermini nazi o el que ella creia que era, però el seu informe reflexará el que va veure però no el que passava realment, el que el seu subconscient va detectar, per què en aquell moment no es va aturar a pensar.
A partir d'aquest text l'espectador es veu implicat en la trama asfixiant.
Sublim actuació de Patricia Mendoza, Guillem Gefaell i Raimon Molins. La veritat ha estat un gust veure'ls actuar.
La introducció dels puppets li dóna a l'obra un caire encara més intimista.
Reflexionar sobre una época històrica, sobre uns fets des d'un altra punt de vista enfocats, sobre el paper que va tenir la societat davant dels fets.
Pell de gallina.

CITAS: CHARLES READE

"Siembra un acto y cosecharás un hábito. Siembra un hábito y cosecharás un carácter. Siembra un carácter y cosecharás un destino"

viernes, 13 de diciembre de 2013

LA ESCOCESA: DESENTRANYAR



La Escocesa, fabrica de creació
cr. Pere IV, 345
http://www.laescocesa.org/cat
Juan Francisco Segura
Paul Daly

Primera incursión en el mundo creativo de La Escocesa con dos artistas que se complementan y que experimentan con el proceso de creación, con la deconstrucción para obtener una obra que estudia la propia obra, que nos acerca al interior del trabajo del artista.
Ha sido un placer poder charlar con uno de los artistas, Juan Francisco Segura que me ha transmitido su ilusión, energía y su satisfacción de considerarse una persona con la gran suerte de dedicarse al arte, a la exploración de las posibilidades más allá del carácter formal. Nos ha hablado de su obra, de sus vivencias e impresiones y eso ya es un regalo para los profanos.
Y la verdad que las dos obras merecen la pena, original y calidad.
Juan Francisco Segura nos adentra en un mundo de calma, de instantes de búsqueda interior, un trabajo sobre tela o madera y con superposición de capas hasta alcanzar un resultado equilibrado, harmónico. Sus últimas creaciones surgieron después de exponer en la Casa del Tibet, el planteamiento de un búsqueda más rigurosa del fondo, de lo que hay dentro de la pintura le ha llevado en esta fase a conseguir unas texturas que transmiten una visión muy personal.
Paul Daly, trabaja con materia viva en descomposición, hojas de diferentes tipos de árboles.  Collages colgados en la pared e iluminados por detrás. Es un trabajo meticuloso, intenso, de combinación y también de  proceso de estudio interior, consiguiendo unos paisajes imaginarios que nos llenan con una sensación colorista y positiva difícil de clasificar.
Una nueva experiencia, una nueva perspectiva del trabajo realizado por artistas independientes de Barcelona.
Seguiremos investigando, nos vemos en La Escocesa.







viernes, 6 de diciembre de 2013

IMATGE DE LA SETMANA


"Soy el capitán de mi destino, soy el dueño de mi alma". Un recuerdo del hombre que ayudó a cambiar un poquito el mundo.

jueves, 28 de noviembre de 2013

MÚSICA PARA UN FRIO NOVIEMBRE


La verdad que esta mujer se merecía ya una entrada, primero por ser una gran cantante a la que sigo desde hace unos años, después por su fortaleza como persona y su lucha constante, su voluntad de hierro.
Y porque esta canción me ha llenado de nuevas miras para el futuro próximo.
Nuevo disco en la calle, suerte Luz.

IMATGE DE LA SETMANA

Dues imatges  de  l'exposició sobre cementeris a Can Fabra, una mica decepcionant per la seva curta visita (molt poc material a comentar)



TAPES: LA PLATJETA


C/ Maquinista nº11 -Barceloneta
93.319.73.91
Tanquem amb aquestes tapes el nostre pas pel barri de la Barceloneta i la temporada de tardor a prop del mar. Ens vam trobar amb un local petit de 6 taules, familiar i amb molt de caliu, a on l'especialitat principal és el peix. Però que també té unes bones braves i algunes tapes de carn destacables.
En aquesta ocasió ens van decantar pels musclos,  trinxat de botifarra amb bolets, croquetes de peix, braves i uns seitons. Acompanyats d'una bona cervesa.
La qualitat del producte excel.lent, el servei impressionant marcat per l'amabilitat, el bon saber fer del cambrer que en un moment que ens va veure en gana, ens va oferir una altra tapa que va acabar d'arrodonir la nit.
L'ambient perfecte, es podia parlar tranquil.lament i no hi ha gaires turistes. El preu molt competitiu i escaient a la qualitat del producte.
La veritat que va estar una experiència  cent per cent repetible.

domingo, 24 de noviembre de 2013

EL RACÓ DEL LECTOR


J.F. Yvars
Papers perduts
Notes d'art. De Giotto a Hockney

Sense gaire temps aquest mes per a la literatura, m'agradaria destacar aquest llibre, recull de articles sobre diferents pintors, visions personals de sensacions i que ens apropen una mica més a l'història de l'art i d'aquests grans genis. Fantàstic per evadir-se al metro de bon matí abans d'anar a treballar.

CITAS: OSCAR WILDE

" A veces podemos pasarnos años sin vivir en absoluto, y de pronto toda nuestra vida se concentra en un solo instante"

PROTOCOLLI VENEZIANI I

Muntadas
26  de setembre-23 de novembre
Galeria Joan Prats
Rambla Catalunya, 54



Una visió de la ciutat eterna, molt actualitzada remarcant aquells aspectes que un no veu sino s'endinsa més enllà del que veu a simple vista, si un no estudia la ciutat amb un ull explorador de realitats inconnexes. Com aquesta ciutat es va desconstruint, cauteritzant, apedaçant, morint un xic, a més de la sol-litud i el silenci de tots aquells edificis que queden sense habitants, sense pobladors i que incrementen la desaparició de la memoria i de tot allò que envolta a les pedres, primer testimoni que no té recanvi.
És una exposició que cal païr amb les hores, que cal desmontar en el subconscient i recrear sobre tot allò que ha patit la ciutat en si, coma ha estat afectada al llarg dels segles.





SECUENCIAS IV

Secuencias de un viaje interior que nunca se acaba, que transmite una manera diferente de sentir, de ver lo que te rodea, de emocionar a todo aquello que no te emociona ya.
Vivencias que reducen la fuerza de voluntad, que la coaccionan, que  empequeñecen el grado de resistencia humana y limitan las fuerzas.
Lágrimas que exploran una cara tras el cristal, que se mezclan y entorpecen la reacción ante unos hechos ajenos anteriormente, ahora muy cercanos.
Esto es lo que toca, lo que uno se merece, lo que uno vivirá de aquí a unos años, cuando se encuentre sentado ante sí, sólo, sin palabras, sin silencio y sin nadie que visite los restos de lo que fuiste un día. Los deshechos de una  existencia, una secuencia, que esperan su final a orillas de un mar de sueños.

jueves, 21 de noviembre de 2013

IMATGE DE LA SETMANA


El domingo nos dejó otra de las grandes: Doris Lessing

viernes, 15 de noviembre de 2013

BRUNO MARS ENCANDILA A BARCELONA


Palau Olimpic de Badalona
21.30 h
14/11/2013

Espectáculo de aquellos que tienes que quitarte el sombrero el del cantante hawaiano que se ganó Barcelona en  cinco minutos.
Ya desde las cortinas de palmeras doradas que cubrían el escenario se anticipaba y presagiaba una velada corta per intensa.
Los veinte minutos de retraso (21.55 h)  olvidados nada más iniciarse el concierto con un fascinante Moonshine acompañado de proyecciones de pájaros tropicales, palmeras y percusión dinamizante.Destacar el elenco de músicos-balarines (super profesionales) que demostraron  en todo momento que llevan la música dentro, que la transmiten con sus coregrafías, que la música respira y vive en ellos, impresionante.
El escenario una simulación de una pista de baile, con brillos en negro y la ambientación del concierto retro, años70- 80 que todavía daba más poder a las interpretaciones. La verdad que la actuación fue sorprendente en todos los sentidos: luces, fuego, mini-explosiones, una bola de discotec giratoria,tracas, flashes y rayos dorados, juego de decorados móbiles, una organización perfecta y un cuidado del detalle exhaustivo.
Entre los temas musicales continuo con: Natalie, un Treasure de escándalo con movimientos sensuales y provocativos por parte del cantante y de la troupe de músicos, que incluia una segunda voz que conectaba totalmente con Bruno Mars (música negra de calidad, que gustazo) para continuar explorando desde el pop, rock, reggae, melódica un festival en pocas palabras con: Billionaire, Show me, If I knew you, Run away baby y The lazy song (versionadas en  pupurri) entre otras.
Un tímido recordatorio a Michael Jackson y a Bob Marley.
A continuación Marry you (dedicado a Barcelona con un Besame de propina), beatiful girl, When I was your man emocionante y emocionado el artista, momento cumbre de la actuación.
Entre otras más, un repaso a su último trabajo con Money makes her smile, Silly boy, Young wild girls.
En la segunda parte, momentos alucinantes como Grenade o Just the way you are coreado por todo el público y con miles de corazones blancos de papel en alto  acompañando que llenaban el Palau.
En los bises, dos apoteósicos Locked out of heaven y Gorilla para marcharse por la parte trasera del escenario descendiendo en una plataforma.
Nos demostró que domina la guitarra y la bateria (solo), nos acercó a su existoso Unorthodox Jukebox.

Barcelona para iniciar su Tour “The Moonshine Jungle Tour” y “un volveré” que dejó satisfechos a todos sus seguidores.



jueves, 14 de noviembre de 2013

IMATGE DE LA SETMANA


Museo Picasso
Barcelona
Una escapada este mediodía. Quince minutos de reflexión delante de un cuadro excepcional, fascinante "La vida" ( periodo azul) que esconde una historia.
Gracias Iván.

domingo, 3 de noviembre de 2013

CINEMA: VIVIR ES FÁCIL CON LOS OJOS CERRADOS


Detrás de las películas de David Trueba siempre se encuentra un buen guión, un guión literario de aquellos que te llevan, te transportan a una historia con todos los componentes necesarios para captar tu atención y crear una atmósfera que rodea a unos personajes que nos cautivan.
Años sesenta, un profesor de inglés de Albacete a la caza de John Lenon y dos jóvenes que tienes muchas razones para no volver a casa.
Un poco de aire fresco para estos días que el panorama continua en paisaje de nubes grises.

EL RACÓ DEL LECTOR


SEFARAD
Antonio Muñoz Molina

Verdaderamente este escritor tiene una prosa que engancha desde la primera página y con este libro también ha conseguido que mi subconsciente haya quedado en algunas situaciones comprometido y tocado, por esa mezcla de personajes reales e imaginarios y por esos temas que me son tan cercanos, tan propios de experiencia. Una recomendación no se puede dejar pasar. Relatos entrelazados que nos acerca al mundo de los excluidos. Nos acerca a aquello que a veces no queremos pensar.




HOMER &LANGLEY
E.L.Doctorow

Un descobriment brutal, literatura senyors, com apropar-se a la història de dos germans fent un repás a la mateixa història dels Estats Units. Amb una manera molt propera, narrativa excepcional, quasi, quasi una passejada visual dels sentits per aquesta casa i per al món de aquests dos personatges que acaba també amb un final ple de simbolisme i amb molt per reflexionar, veritablement una petita perla del món literari.

NOTAS DE UN PASEO POR NY


Dejemos a los turistas de compras compulsivas por la Quinta Avenida y centremonos en un conglomerado de ocho (quizás nueve millones de habitantes) que respiran por turnos en una ciudad que no duerme, que se mueve las veinticuatro horas del día.
Pasear por la vida de los neoyorquinos desde el sábado por la mañana con el grupo de lucha libre peruano que se concentra en el Hunter College, moverse por las calles de Harlem un domingo mediodía y observar como las mujeres negras arregladas al máximo con sus mejores galas preparan la misa dominical y expresan su agradecimiento a su Lord en la iglesia baptista mientras las futuras promesas del país cantan acompañadas de una orquesta de dos baterías.
Cruzarse con los hombres de gris y negro del distrito financiero y los carritos de comida rápida que hacen su agosto en el minimo tiempo de brunch que se toman los que manipulan los hilos de la economía mundial. O bien disfrutar de un espectáculo en el metro dirección Queens, donde tres jóvenes se suben a las barras y hacen malabarismos y cabriolas a ritmo de hip-hop y rap mientras el silencio en las miradas de la gente nos habla quizás de una incomunicación pactada.
El viernes llegar al oasis del Jardín Botánico de Brooklyn y liberarse del asedio de los rascacielos o perderse en Bryan Park con un café mientras cae la noche y uno sueña que nunca más se marchará de esta ciudad.
Acostumbrarse a la banda sonora  continua del metro que circula próximo a la superficie y luego adentrarse en un club de jazz, secuestrar una silla del grupo de los ajedrecistas y disfrutar de un par de cervezas locales a ritmo de la música entre un público autóctono que se divierte tras la jornada laboral.
Mezclarse entre los miles de deportistas en Central Park y acercarse al mosaico de John Lenon.
Reencontrarse con el pasado de esta ciudad en la isla de Ellis, comprender como la inmigración forjó sus modales.
Enfadarse mucho en el Moma cuando La noche estrellada de Van Gogh ni siquiera se puede divisar de lejos porque esta sitiada por cientos de flashes y cámaras, con unas fotografias que la gente guardará en el ordenador y nunca se volverá a mirar y la poca conciencia sobre el arte que nos rodea.
Disfrutar de un plato de Noodles en plena Chinatown, cuando la sensación de estar en una ciudad hecha de otras tantas ciudades se intensifica o pasear por el parque elevado del Highline donde se observan las partes cambiantes, el continuo ritmo de reforma del lugar, de puertas abiertas a al modernidad, a la incursión en lo más “in”.
Todos estos son pequeños flashes de lo que he recogido de mi experiencia de estos días, sólo pequeños rincones de memoria, de recuerdos que lograré salvar y reconocer que esta ciudad tiene una gran historia a sus espaldas pero también tiene una historia viva, que la hace dinámica y creativa, sorprendente.
No se puede entender o en cierto sentido es complicado no dejarse absorber, verse succionado por su energía y regresar a casa, sin una sensación acentuada de una actitud delante de la vida que condiciona.
Ahora ya parece un sueño, una sección de un tiempo pasado que se quedara en mi subconsciente para mostrarme algún día los lugares que alguna vez visite.

P.D. Mi ordenador con las fotos murió pero cuando las recuperé las cuelgo.

jueves, 31 de octubre de 2013

MÚSICA PARA UN MES DE OCTUBRE TRAUMÁTICO



Una versión del cuento del Mago de Oz que llega al corazón con dos palabras tristeza y abandono. Un video fantástico y con el que me identifico totalmente en este mes de octubre para olvidar.

martes, 22 de octubre de 2013

DETERMINACIONES SIN ESPACIO

Separar lo tangible de lo intangible,  lo visible de lo invisible, volver a construir. Consolar al duelo, no atragantarse con los miedos, no forzar caminos proscritos con rodeos asimétricos.
No intentar corromper al lápiz de dibujo ni vestirse con la carne de los personajes que salieron de mi pluma.
No dejar de cortejar a la memoria, provisionarse de piernas livianas y de sentimientos fríos.
No modificar la conducta de los que te vieron salir de la fila. No sentenciar sin acuse de recibo. No llorar.
No pensar que cuando llegue el momento todo estará perdido.
Nunca volver la vista atrás. Contar las arrugas de mis venas.
Buscar un paisaje de sombras y oscuros en un atardecer lejano.
Prepararse para cuando el alma abandone al cuerpo y el tiempo nunca pase, intacta la visión de lo que no va contigo de viaje.
No amar. No imputar a falsos testimonios.
Desgarrarse, crear, soñar en blanco y negro.
Buscar en el abismo de los pensamientos.
Agotar las defensas y rendirse al nomadismo, expropriarse de lo superfluo.

Desvivir.

domingo, 20 de octubre de 2013

EL VISOR. EN BUSCA DEL COLOR

Taller El Visor
Passeig Sant Joan 142, 2º 1ª
Del 18 al 20 d'octubre

Una nueva oportunidad de valorar el trabajo de una serie de artistas que esta vez se han enfrentado al  gouache y han buscado la esencia del color con complementarios, discordantes, monocromías, analogías...y han creado toda una colección de imágenes que no responden a su realidad pero que nos aportan una nueva forma de argumentar lo que representa el color.
Los bosques que surgen de esta reunión de árboles que cuelgan de las paredes del taller tienen mucho de especial, tienen vida propia y explican la historia de aquellos que los pintaron, las impresiones que tuvieron al realizar el trabajo.
Primero dar las gracias y hacer mención de aquellos que están detrás del montaje, selección y disposición de las obras  de la exposición porque sin ellos nada de esto podría ser disfrutado ahora y creo que se ha de ser justo y meritorio  en el recordatorio.
Y segundo mejor ver las obras, empaparse de los colores y de aquello que nos provocan, que nos hacen recordar o que nos transmiten sin más.
Porque las palabras nunca estarán demasiado comprometidas.









jueves, 17 de octubre de 2013

IMATGE DE LA SETMANA


No puedo dejar de felicitar a este gran músico hoy por sus cuarenta.
Sus canciones han marcado una etapa de mi vida.
Gracias
Felicitats!!!!!!!

jueves, 10 de octubre de 2013

IMATGE DE LA SETMANA




Un recuerdo para Edith Piaf en el día que se cumplen cincuenta años de su muerte, su desgarrada voz y su vida impactante trasladada a unas canciones que han culpido a muchas generaciones. Una fantástica película con Marion Cotillard nos acerca un poco a ella y a su música.

sábado, 28 de septiembre de 2013

INTRO DESDE LA CIUDAD VERTICAL

Dos días no dan todavía para valorar mis sensaciones sobre Nueva York, sobre una ciudad rápida y en continuo movimiento en la cual quiero aprovechar todos los minutos, todos los segundos para llevarme a casa su forma de respirar, de seducir al viajero y crear una incierta sensación de proximidad, de eterna necesidad.
De momento callejear, perderse por la Quinta sin palomas, empaparse de los Masters de la Frick, disfrutar de Big Fish en Broadway, ser atropellado en el MOMA,comer una hamburguesa de luxe en PG CLARKE'S, subir al cielo planta 70 y gozar del sonido de la ciudad.
Todavía impactada y alucinada no puedo ser objetiva.
Nos vemos en Barcelona.

martes, 24 de septiembre de 2013

PORTES OBERTES MERCÈ 2013: MEAM


Museu Europeu d'Art Modern
Palau Gomis
Barra de Ferro, 5
Born

Monumental decepció aquest museu que tenia tantes ganes de veure. És cert que el món figuratiu actual ha canviat molt respecte els temps i que les nostres actituds, interessos, entorn i simplement el reflexe de la societat en que vivim tampoc no dóna per crear potser una obra que sigui impactant i que reflexi una clara evolució respecte a tots els moviments dels segles XIX i XX, donar  un sentit visual accessible però al mateix temps procuri una atmòsfera que et dongui raons per quedar-te eclipsat davant d'una obra.
El millor el Palau una mica atrotinat però l'arquitectura i ornamentació valen la pena, mirar al sostre i apropar-se a la grandiositat d'altres époques.
Respecte a les obres, atapaït  a més no poder i sense cap sentit de la distribució una mica coherent o uniforme que segueixi una continuitat, una pauta d'exhibició atractiva.
Tot s'ha de dir que no sóc cap experta en art però la meva petita vinculació a aquest món en comença a fer saber valorar el que tinc davant.
Només es tracta d'una crítica constructiva, s'ha de tenir en compte que obrir un nou espai, mantenir-lo i donar forma, a més de mostrar les obres dels artistes contemporanis vius és tot un exemple de conciència artística.
Per finalitzar el post, unes fotos del que m'ha semblat més interessant.