sábado, 15 de septiembre de 2012

PILARIN BAYÉS I EL SEU MÓN IL.LUSTRATIU

Palau Robert
Passeig de Gràcia, 107
Sala 1
 
Sempre és una bona manera de retornar al blog amb una exposició que ens mostra els cinquanta anys de treball d’una  il.lustradora de la terra. Un recorregut per totes les col.laboracions i treballs, pels diferents valors i punt s de contacte amb el seu entorn que li han donat aquest taranna pedagògic , treballador i una manera de viure la  il.lustració  més enllà de les formes teòriques.

Una forma molt personal d’il.lustrar, de crear uns personatges que han estat característics de les diferents époques i dels que han gaudit unes quantes generacions.
M’enrecordo que quan era petita, a casa em dedicava a calcar les seves il.lustracions  i  col.leccionava  els seus dibuixos i llibres. Aquests dies he tornat a recuperar de la prestatgeria  l’edició del 1966 d’El Zoo d’en Pitus.  Per a mi va ser un dels punts de partida per continuar aprenent ara, per ficar-me una mica en el món del dibuix.

Ara quan la sento per la radio puc entendre la seva il.lusió de continuar amb els  seus  dibuixos i de com tot gira al voltant,  incansablement, és la seva vida.
És una exposició que es divideix en dues part molt clares: un repás per les publicacions cronològicament editades i una segona part de descoberta dels seus  dibuixos i de com ha anat evolucionat la seva vida,  moments importants que han esdevingut grans.  

És una exposició petita però prou significativa del que representa aquesta dona i del seus inicis. Una mirada a una  tasca molt engrescadora.




No hay comentarios:

Publicar un comentario