lunes, 10 de noviembre de 2008

LLEGIR ENS FA MÉS LLIURES (I)


Aloma
Mercè Rodoreda

Aloma és la novel·la de la pèrdua de la infantesa, del pas a la maduresa i de l’assumpció del propi destí. Protagonitzada per una noia jove, completament dedicada a la seva família i a la casa, solitària i marcada pel suïcidi del seu germà Daniel, als 18 anys, Aloma afirma una i altra vegada que l’amor li fa fàstic; però tot canvia quan s’enamora de Robert, un parent que s’ha instal·lat a casa seva. Paral·lelament, al seu voltant, l’ambient familiar va endinsant-se en l’espiral d’una crisi que no sembla tenir fi i que desembocarà en la pèrdua de la casa familiar de Sant Gervasi. Desenganyada, Aloma haurà de reunir totes les forces per tirar endavant.

2 comentarios:

  1. He llegit "Aloma", i em va agradar (per cert, què és això de fer-ne un musical???). Però l'obra que em va deixar absolutament bocabadat de la Mercè Rodoreda és "Mirall trencat", una novel·la meravellosa.

    ResponderEliminar
  2. Al TNC la companyia Dagoll Dagom presenta la versió musical. Si podeu anar-la a veure val molt la pena, música en viu i una Julia Müller que és surt en el paper d'Aloma

    ResponderEliminar