miércoles, 26 de noviembre de 2008

EL SOMNI

Un home camina davant del seu ramat al ritme de les estacions. Una feina mil.lenària arrelada a la tradició i cultura del nostre país. Aquest pel.licula ens transporta a l'últim viatge d'un dels últims pastors transhumants, en Joan "Pipa", l´'últim trajecte cap als Pirineus Catalans.
La relació home-natura que ara la industrialització, la desvalorització de la terra, la multiplicació d'infraestructures, el creixement brutal, la febre urbanística i el canvi climàtic condueix potser a la seva desaparició definitiva.
En Joan "Pipa" ens explica les seves experiències i la seva vida, tot al voltant del seu estimat ramat i ens dóna el seu punt de vista sobre aquesta acceleració global en què vivim.

Des d'aquí voldria fer menció del Grup de Treball de Transhumància del Solc, de la comarca del Lluçanès per la seva defensa dels camins ramaders i el seu paper fonamental en la divulgació d'aquesta tradició; que es preocupa mitjançant d'una sèrie d'activitats que tot això no caigui en l'oblit i que ens ha fet gaudir dels Camins de Transhumància recorreguts com a excursió.I en les quals els mateixos pastors ens han fet entendre la seva tasca i convertir-nos per uns dies en pastors del segle XX rememorant la nostra història.

http://www.pangea.org/solc/
http://www.solc.ca/

No hay comentarios:

Publicar un comentario