sábado, 15 de marzo de 2008

PARERAS PARELLADAS - DE POR


Luz de Gas
22.00h
12 de març

Diuen que la il.lusió i el treball ho fan tot per aconseguir el que et proposes en aquesta vida. I aquests nois ho han sabut demostrar. Pareras Parelladas ens van oferir la nit del dimecres dotze de març el concert-presentació del seu últim treball “De Por”, tretze cançons plenes d’un so original, fresc, combinant folk, pop, reggae i música al més pur estil català.
No hi ha res que pugui parar a aquest grup ara.
Han crescut des dels seus primers temes i ja s’han fet grans, bèsties d’escenari i m’alegra comprovar que aquest projecte ha arrelat de tant bona manera.
Compartint el sopar, entre pensaments improvisats i mirades de complicitat dels components del grup, un entèn on es troba l’essència dels bons músics, que porten anys manifestant-se per un so que les discogràfiques no semblen valorar prou i que serveixi aquesta crítica com a reivindicació del poc recolçament que reben els nostres músics
( com tot en aquest païs) dins del panorama musical.
Després van venir els nervis pre-concert i les últimes proves a una sala Luz de Gas, que va ésser tant per la seva acústica com per la calidesa d’un públic una mica tímid (que no va voler ocupar la part més propera a l’escenari), un bon exemple de trobada amb la bona música d’aquest grup.
Destacar la seva professionalitat, potser en algún moment desafinats (però imperceptible per aquells que no entenem de música, només evident veient la cara del sr. Joan Carles).
També destacar la varietat d’instruments d’aquesta formació: una tenora, l’Iván (que donava la nota com a instrument de la terra), una trompeta, en Camilo; una bateria, en Pau ( que ha fet una aportació important com a unificador del ritme), la percussió, l’Agustí; un baix, en Jacob; la guitarra el sr.Epi; l’acordió diàtonic del sr. Parelladas, també veu d’alguns temes i la sempre carismàtica presència de l’altra veu del grup el sr. Pareras. (que em perdonin pel meu desconeixement dels cognoms de la resta del grup).
Va haver-hi temps pels agraïments: a les parelles (per com diuen ells suportar aquesta creu), als amos, als amics i companys del curs del 81, als músics, al dissenyador gràfic pel seu bon treball, al corrector i a tots aquells que havien vingut al concert.
No podia faltar tampoc l’excentricitat proocadora del sr. Pareras fent un calb, ja a les acaballes del concert i posant la nota crítica sobre la censura del seu videoclip al Canal 33 ( quan he vist avui a la tele un anunci de cervesa al qual i tant que es veuen culs.)
Una gran vetllada per a un gran grup.
Consulteu la seva blog i la seva web per conèixer més a aquests personatges que tindran en poc temps molt a dir en el món de la música.
DE POR:
1. PORUC
2. UN BE DE DEU
3. ABSENT
4. LA DONA DE PAPER
5. MOTORISTA VOLADOR
6. TRONS, LLAMPS I MALS D´ESPANTS
7. URBANITA
8. SON PIL
9. TIRULI
10. ENCREUATS
11. CERCANT GAMUSES
12. MIC MIC
13. TESTIMONI

No hay comentarios:

Publicar un comentario