domingo, 10 de febrero de 2008

ALES PER BALLAR



Mercat de les Flors 08/02/08

La Companyia Nacional de Dansa presenta el seu espectacle "Alas", fruit de la col.laboració entre el director teatral eslovè Tomaz Pandur i el coreògraf, ballarí i director de la Companyia, Nacho Duato. Alas es va inspirar en la pel.lícula de Win Wenders "El cel sobre Berlin" i el protagonista és un àngel que decideix renunciar a la seva immortalitat per viure entre els homes.

Per mi ha estat la millor obra de dansa que he vist mai. La técnica utilitzada pels ballarins és inmillorable, jo crec que els hi han donat unes ales per ballar, els seus pasos definits i el marcat llenguatge corporal que fa que et puguis imaginar que parlen. Els monòlegs utilitzats per primer cop en aquest tipus de creació, són totalment escaients i donen un cert caire filosòfic a l'espectacle, una reflexió a temps.

A part d'això la utilització d'aigua com a pista de ball a l'escenari en la última part impregna a la coreografia de moments d'art i relaxació. I una música excepcional, de creació original per a l'espectacle. Realment 65 minuts memorables a on la dansa es tracta en el seu màxim esplendor.

En poques paraules una obra d'art en totes les disciplines. Un 10.

Text III

"Vull...conquerir la meva pròpia història. Transmutar allò que he après mirant cap avall totat una eternitat, en una mirada sobtada que es manté, en un crit breu, en una olor penentrant. He estat absent temps suficient, fora temps suficient. Temps suficient fora d'aquest món. vull formar part de la història d'aquest món. O simplement agafar una poma amb la mà."

No hay comentarios:

Publicar un comentario