domingo, 5 de febrero de 2012

TEATRE: ELS BAIXOS FONS



TNC
04/02/2012
17.00 h
Adaptació d'un text de Maxim Gorki, el primer text tractat al TNC d'aquest autor.
L'escenografia espectacular, només entrar et trobes amb una reproducció fantástica d'una estació de metro. La música en directe per part de Jordi Prats i Dani Nel.lo donant un toc més de sofisticació a l'obra i trencant els moments conflictius o de reflexió personal de l'obra.
Els actors,  indigents  al 2012 reflexe del 1902 (caracterització també a destacar), envoltats de tot allò que els identifica: desesperació, derrotisme, pobresa,alcoholisme, manques afectives, en resum víctimes d'un ferotge món capitalista. Però potser el plantejament de'aquesta trasl.lació als nostres dies no ens fa arribar totalment el text de Gorki, els problemes socials que envoltaven a aquells protagonistes no es intercanvien i això pot donar que en certs moments l'obra quedi mal encaixada per a l'espectador.
Però el més important de tot es la indigència espiritual que ens mostren. Qui de nosaltres no pot caure en breu dintre d'aquest món?, com es valora la manca de principis actualment? que fa que una persona entri dintre d'aquesta espiral?
Tota una sèrie de preguntes que neixen sense resposta.De comprendre fins a on pot arribar la nostra actuació extrema, la nostra deixadessa, la nostra manera de veure el que ens envolta i  quins baixos fons ens veiem obligats a visitar per quedar-nos, la crua mirada al món que ens toca a prop.
Destacar l'actuació de David Bagés, Nao Albet i Gabriela Flores encara que no puc deixar d'anomenar a tota la resta d'actors que he trobat molt creibles i amb una bona actuació: Manel Barceló, Lluïsa Castell, Daniela Feixas, Roger Casamajor, Albert Pérez, Lina Lambert, Jordi Collet, Xavier Ripoll i Mohammed el Bouhalí.
Molt a dir, ben plantejat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario