jueves, 19 de enero de 2012

IMPRESSIONISTES.COL.LECCIÓ CLARK

CaixaForum Barcelona
Fins al 12 de Febrer

Una petita descoberta dels mestres francesos que un no pot deixar perdre. Endinsar-se  dintre del món d’aquesta col.lecció, d’aquestes pintures que ens mostren el taranna d’aquests impressionistes, que ens deixen captar el color i la utilització del llum natural, que tant motiva a aprofundir més en el seu coneixement. Els excepcionals paissatges que passen a un primer pla i la nova relació amb la natura.

S’ha de fer una visita acurada i amb temps, aturar-se a estudiar les obres. Gaudir de les intimistes de Millet i de les puntillistes de Boldini, plenes de detalls i d’una animació extraordinària, dels fantàstics quadres del meu més que referent Monet, la seva recerca de la bellesa.

Observar el nu de noia de Bouguereau, excepcional, que ens transporta a la més delicada realitat i configurar d’aquesta manera una forma d’entendre el conjunt.

Uns pintors d’impacte encara que la part dedicada a Renoir, m’ha fet veure el seu efectivisme més que no la qualitat de l’obra (amb tots els meus respectes).

Sense oblidar tampoc els retrats molt interessants dels post-impressionistes.
Una manera d’entendre un temps, una manera d’entendre el col.leccionisme.
Exposició ben montada i distribuida.







1 comentario: