sábado, 21 de enero de 2012

FABRICA MORITZ BARCELONA 1856

Ronda St. Antoni 39-43


Avui tocava culte a la cervesa, perquè a part d'ésser la meva beguda preferida i d'haver recorregut mitja Europa visitant les fabriques més importants i gaudint del sabor inigualable d'aquesta beguda, la visita obligada era a casa, a Barcelona, al mateix centre, a Ronda St. Antoni 39.
I bé ens hem trobat amb un lloc 100% made for consumisme, en un termini curt  de temps tindrà: una discoteca, dos restaurants (Alquimia i un altre standard), una botiga de merchandising, una vinacoteca a on es podran comprar fins a 400  vins diferents, un tast de cervesa, una aula gastronòmica.... Les obres de conversió portades a terme per l'arquitecte Jean Nouvel  anomenades per ell mateix com  "d'arqueologia industrial", com de resorgiment d'aquesta tradició.
L'actual fabrica en funcionament es troba a Saragossa.
Però a on està l'esperit històric?, aquest nou centre guarda poca relació amb el romanticisme i la imatge de l'antiga fabrica. Mentre fent la visita per les instal.lacions la guia ens explica a on estaven situades les diferents parts: el refugi antiaeri, les cubes, els dipòsits del canal freàtic, una part dels tancs de formigó armat dels anys 20 (encara visibles)... però només podem veure de l'estructura la fantàstica "volta catalana" que ja mereix la pena de veure a la ronda. He trobat a faltar això, panells o bé algun tipus de reproducció del procés. Una visita una mica desnatada.
Per una altra banda, el local també disposa d'una microcerveseria a on es fabrica cervesa  (de canya) per al consum directe allà (amb aigua portada específicament del Montseny). La veritat és que té un gust diferent més dolç que la tradicional en ampolla (menys additius i conservadors, més natural).
Es convertirà en el nou centre de diversió de Barcelona, això segur.
Hauren de repetir visita per tastar les noves patates braves alsacianes.

http://www.moritz.com/start.htm



No hay comentarios:

Publicar un comentario