lunes, 14 de septiembre de 2009

VISA POUR L'IMAGE 2009

Visa pour l’image
Perpinyà
11/09/09

Com sempre sorprenent el pas per aquest Festival Internacional del Fotoperiodisme; un festival d’una qualitat excepcional i d’una densitat esgotadora, un més que ampli recorregut fotogràfic.
Ens demostra cada any l’interés que genera encara que alguns diguin que comença a estar morta aquesta disciplina.
Visa pour l’Image ens descobreix i confirma les milors producccions anuals que repassen l’autèntica història del món, abandonada cada cop més pels grans mitjans de comunicació, per explicar-nos altres històries més mediàtiques i més frívoles.
A part d’això les millors fotogràfies escollides per al World Photopress.
Molts fotògrafs a destacar:François Le Diascorn, Viktor Drachev, Miquel Dewer-Plana…
Aquest any em quedo amb tres moments molt específics:
Abbas i la fotografia d’una familia jueva a Gaza en un supermercat a on l’home es troba comprant armat.
Brenda Ann Kennally i la seva plasmació de les families desestructurades de la ciutat de Troy.
Luca Catalano Gonzaga, i els seus nens nepalesos, que treballen dotze hores per un euro.

Tots els conflictes que veus aquí acompanyen la visita i et fan situar en el punt que un es troba originariament : Guatemala i els maras, la República de Belarus, Mèxic i els seu cartels, l’Orient Mitja, terres africanes devastades per guerres i malalties… i tot des d’un punt de vista dramàtic, cru i real.

Al vespre carretera i manta cap a Barcelona amb una carpeta plena sota el braç de noves fotografies, de nous conflictes i també de conflictes coneguts ja, de noves temptatives que conformaran potser noves històries, nous camins.
Potser aquests conflictes retrobats romandran en el subconscient de tots aquells que han passat per les seves sales i guiaran a tots aquells personatges que amb les seves camares continuaran retratant la realitat del món i en la portaran tant a prop que no ens poguem resistir a observar-la.

http://www.visapourlimage.com/

No hay comentarios:

Publicar un comentario