sábado, 26 de septiembre de 2009

HOMELESS NEI GUAI


Després d'acomplir tots els rituals del perfecte turista a Itàlia (pasta: linguine a la scampi a un restaurant d'aquells de tradició familiar que et fan descobrir el taranna d'un país, gelato amb briotx a la via Dante i caputxino a les Galeries Vittorio Emmanuelle a un local de solera) i gaudir del soroll dels tramvies taronges de fusta que circulen pels bulliciosos carrers de la ciutat, capital de la moda, venia de gust marxar d'excursió per fer un tastet dels voltants.


Era molt d'hora quan vam anar a recollir el cotxe de lloguer i ens vam emportar la primera sorpresa: un Fiat 500 d'aquells nous.Un petit cotxe simbol del país ara reconvertit per al segle XXI amb el seu esperit de sempre.Veritablement la maquina era curiosa, amb tot de detalls que en altres cotxes sempre queden oblidats. Té un bon motor i corre, corre. A més és bastant estable i fa que circulis amb seguretat per les carreteres amb corbes i revolts interminables que van anar a visitar.


Vam escollir el llac Como per la seva proximitat, per conèixer els tresors que s'amaguen a tocar de les muntanyes ( potser algun actor americà, algun festival de muntanya) allà a on els llacs es converteixen en la zona de descans dominical dels milanesos. I com resultat us dic, que ho tornaria a escollir 50 vegades més, per qué ha passat a encapçalar un dels primers llocs del meu ranking personal.


Un paisatge bucòlic com pocs, als fons de la postal els Alps italians nevats i a la dreta unes aigues blau turquesa que el sol emmiratllava i convertia en un lloc idoni per a engrescar a pintors de primera fila i fotògrafs.

Les poblacions com Bellagio, Menaggio i Como ens mostren el dia a dia dels pobles tranquils de muntanya i les cases colonials del segle XVIII-XIX l'esplendor d'aquesta zona.


Una jornada de somni si no fos per la fantàstica caravana de 55 km que ens vam cruspir a la tornada cap a Milà i pel comunicat de multa que he rebut dels senyors de la Hertz que en confirmen que el petit 500 cinquechento va ser vist a una popular zona peatonal (a la plaça Mercanti) prop del Duomo a les 22.00 h captat per les camares de seguretat, intentant fer maniobres per sortir entre dos estàtues donat que no hi havia manera de sortir d'allà i espantant a uns quants vianants que circulaven tranquilament.

Un altre cop en Homeless nei guai.

2 comentarios: