miércoles, 26 de febrero de 2014

TÀNDEM DE TEATRE

UN ENEMIC DEL POBLE
Henrik Ibsen


Teatre Lliure 
15 de febrer
21.00 h

Qui millor que Ibsen per escriure un text tant memorable, associat a la nostra vida actual també, però que a més ens fa pensar en el que ens envolta, en el que considerem correcte i incorrecte, en la nostra considerada democràcia,  o bé com es poden canviar facilment els arguments o les camises segons convingui, segons el poder de la demagògia.
Si ens fa pensar en el nostre moment actual, en el paper dels polítics, les empreses, els periodistes, la gent del carrer, a qui consideren actualment l'enemic del poble?
Un text interpretat d'una manera fantàstica per Pere Arquillué i un conjunt de bons actors que en cap moment et deixen indiferent i que ens fa sortir del teatre amb molts nous plantejaments dificils de mastegar.
Pel que fa a l'escenografia, l'aigua juga un paper molt important dintre de l'atmòsfera i la utilització en forma física impregna encara més les sensacions sobre el joc de l'escena. Una potent eina d'expressió.
El debat o assemblea trenca el llarg primer terme i ens endinsa encara més, veient-se un mateix el protagonista de la jornada. Quina valoració podem fer de l'estat actual de les coses?


OCELLS I  LLOPS
Josep Maria de Sagarra
22  de febrer
21.00 h


Lucrècia fa veure que viu en un món idealitzat mentre el que realment veu és com els seus fills s'enfronten entre ells i viuen una realitat negre que ella no hauria pas imaginat mai.
No gosa dir res ni malmetre aquest espai que ha creat per tal que tot continui igual. Però no deixa de patir.
Excel.lent Carme Conesa, no li coneixia la seva vessant dramàtica i feia temps que tampoc no tenia papers al teatre però m'ha encantat el seu paper, ha demostrat la seva versatilitat i crec que es mereix un aplaudiment  ben guanyat.
La resta d'actors que formen l'obra: Roser Tapias, Llorenç González i Jaume Madaula, (els tres fills amb unes interpretacions a destacar),  Francesc Luchetti, David Bagés i una brillant Montse Pérez.
L'escenografia senzilla però efectiva per complementar aquest fantàstic text d'en Sagarra, dóna l'atmòsfera necessària per a la seqüència d'esdeveniments.
Tot un caramel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario