domingo, 23 de febrero de 2014

L'ENCANT DEL BELLCAIRE



Fa pena veure el lloc que ocupaven abans els antics Encants de Bellcaire, només un espai buit, ple de grafitis (alguns bons) a les seves parets i turistes o barcelonins que apuren les últimes hores per aconseguir una foto que mantenir en el record d'un temps que s'acaba. La remodelació de la Plaça de les Glòries porta a molta gent cap a aquesta zona de la ciutat.
Ahir en la nostra ruta, vam anar a parar els actuals Encants del Bellcaire, no em podia formar una opinió sense trepitjar in situ els seus passadissos  i veure les seves botigues.
De tant en tant acostumava a passar-me per aquest món.
La veritat és que l'espirit s'ha mantingut en la seva essència, els antics brocanters que buiden pisos per lots i les oportunitats d'altres époques continuen cobrint el terra de la planta baixa d'aquesta harmoniosa estructura, a la part de dalt el més nou, mobles, banys, cuines, roba i altres continguts d'abans també; continua sentint-se als botiguers cridar les seves ofertes i la remor de la gent que passeja, xerra, compra, busca i visita només. Potser els meus ulls es troben una mica cecs davant de les problemàtiques que s'han pogut trobar els comerciants però a part dels sostres i la seva polèmica i algunes zones que s'hauria de fer més acollidores per als botiguers, és una manera innovadora d'englobar un concepte que calia que Barcelona no perdés i que no es desplacés gaire de la seva ubicació per no perdre el seu caliu.
Cau la nit i encara, el sostre ens descobreix els integrants d'aquest mercat en tons daurats. Jo crec que s'ha guanyat en condicions de treball però el temps ho dirà.
Els botiguers i els compradors tenen la paraula.






No hay comentarios:

Publicar un comentario