domingo, 15 de septiembre de 2013

TERRASSES DE SANTA MARIA DEL MAR



Setmana pre festes de la Mercè i tot un munt d’activitats al carrer en aquests últims dies d’estiu. Ahir a la tarda descobrint la Barcelona medieval, fent una visita a les terrasses de Santa Maria del Mar que des d’aquest juliol es poden veure.
La veritat és que la guia t’apropa una mica més a l’estructura física de l’esglèsia, als contraforts i a tots els elements arquitectónics gótics que es poden destacar, el sistema de ventilació innovador. Així com el motiu per al qual fou construida, com a  eix fonamental d’un barri prosper de comerciants i artesans que otorga a Barcelona la categoría d’una ciutat emergent i en constant activitat.
Acabava la primera fase de restauració de la pedra, preservant l’originalitat, ens parla dels efectes de la guerra civil, durant els bombardejos i dels terratrèmols que va patir sobre el 1400 i com això va determinar canvis en la seva construcción (rosetó) i façana principal. Actualment s’estan fent investigacions sobre els colors de les pintures dels escuts, perque es pensa que tot l’edifici mostraba una decoració molt colorista en els seus inicis.
Impressionant la vista del barri de la Ribera, amb les seves cases de dues o tres plantes i més enllà, la catedral, el Parc de la Ciutadella, la torre Agbar, la Sagrada Familia, el Vela i la proximitat del mar i Collserola…
Una nova experiència a la ciutat, una ciutat de la que em falta molt per conèixer.
Per continuar una passada per la Fira del Llibre en català, una foto a la catedral (mágica) fa pocs dies acabada de netejar i les sempre emocionants sardanes a tocar del Col.legi d’Arquitectes.






No hay comentarios:

Publicar un comentario