martes, 1 de enero de 2013

JULIA S. MONTEIS A LES COTXERES DE SANTS

La matèria del món
11-29 de desembre del 2012
Centre Cívic Cotxeres de Sants


Com quasi sempre tard, i  dins dels últims moments de l'exposició, tinc l'oportunitat de gaudir d'uns quadres que em transporten a l'experiència de l'artista, als viatges físics i emocionals per mars i muntanyes, als seus altres mons viscuts nascuts de l'experimentació i de l'estudi dels records i les sensacions
Técnica mixta (ciment, acríl.lic, barnís, laca...) amb components d'aquests propis llocs: terra, roques, pedres, canyes (natura en essència) a la primera part de l'exposició que destaca pels càlids (ocres, terres i blaus) que ens traslladen a un clima de pau i serenor, que manifesten el seu interior.
A la segona part gravats monotip i fotogravats (gravats efecte fotografia). Un repàs a l'extens món del gravat per a  aquells que ho descobrim, gravats amb técnica de collage i d'altres sobre paper japonés amb efecte de sensibilització per llum ( que demostren un treball acurat i preciosista amb colors més trencats).
He tingut la gran sort de conversar amb l'artista, propera i sensible al meu interés encuriosit i m'ha explicat que l'exposició és el treball intens de dos anys, que combina aquestes dues técniques pintura i gravat per tal de poder expressar-se segons el moment d'abstracció i que són dues maneres molt diferents de treballar encara que les dues li donen un cert grau de llibertat encara que el resultat en els dos casos es troba marcat per a la mateixa obra en certa manera. Son dos camps molt interessants de creació, investigació i interiorització de l'artista.
També s'ha de lloar, el montatge amb molt de gust.
Moltes felicitats Julia, descoberta d'una obra diferent, amb clara identitat i que demostra una originalitat consistent de la personalització del treball.






jsmonteis@gmail.com
jsmonteis.blogspot.com


No hay comentarios:

Publicar un comentario