lunes, 31 de marzo de 2014

UN ALTRE TÀNDEM DE TEATRE

Un altre cop al Lliure, en sesions separades per una setmana amb dues obres totalment opossades.

L'encarregat/ Harold  Pinter

Una obra que ens parla de les relacions entre persones, de com les persones conviuen a vegades en ambients inhòspits, situacions extranyes en certa manera. Un sense sostre (magistralment interpretat per Albert Pérez i un personatge amb problemes psicològics (en Carles Martínez) que mai troba el moment de posar-se a fer quelcom i amb un germà bastant particular (Marc Rodriguez)
Molt per pensar.

El Caballero de Olmedo

Veure a Rosa Mª Sardà aparèixer a l'escenari i dirigir-se al públic mentre la Kompanyia Lliure i la Jove Companyia Nacional de Teatre Clàssic escalfa per a cantar una cançó sobre l'obra ja de per si és un moment màgic.
Però no és aquest l'únic per a destacar. L'adaptació feta per Lluis Pascual per al Teatre Lliure m'ha sorprés molt positivament.
Escenografia i vestuari modern per a un text clàssic. L'incorporació d'un tango cantat per David Verdarguer i ballat en un segon terme per Samuel Viyuela i Paula Blanco) li dónen un aire més sentimental, profund i passional al text tant brillantment interpretat. Un altre moment a remarcar, la participacíó del flamenc de la mà de Pepe Motos i Antonio Sànchez.
Dues  companyies joves pero amb empenta i decisió, que ens va fer gaudir de Lope de Vega i de les desventures d'un cavaller, El Caballero de Olmedo.
Tothom coneix el text, gaudir del teatre clàssic en un marc incomparable com el Lliure encara el fa més intens.

No hay comentarios:

Publicar un comentario