sábado, 22 de marzo de 2014

LA CAPELLA: TRIPLE MORTAL

cr. Hospital, 56
18.00 h
21.02-23.03.2014
Sorprenent la tarda, la veritat la visita guiada a l'exposició Triple Mortal m'ha fet veure una nova perspectiva de l'art que es fa i es planteja actualment. I m'ha produit un canvi de percepció sobre tot allò que es mou al voltant del concepte i la transcendència dels artistes.
Judith López ens ha acompanyat per les diferents sales i ens ha donat una lliçó magistral amb la seva implicació (il.lusionant) i coneixements sobre les obres que formen part d'aquest projecte. Gràcies Judith ha estat un plaer.
Un projecte que ja queda del tot definit amb el seu títol: Triple Mortal. Tres entitats (Escola Massana, Escola Llotja i Facultat de Belles Arts) que ens mostren els treballs dels seus estudiants d'últim any i  Mortal (la paraula més representativa de l'estat actual del salt al món real dels nous artistes).
Una exposició dividida en tres parts: la precarietat en la consciència social, la precarietat  económica (materials i valors) i la precarietat del cos.
A la primera part destacar el treball de Mateu Targa i Octavi Serra amb Hands i la seva projecció social, un treball que impacta i determina un aturar-se a pensar i el treball de Judith Armengol: A preu de Manolo, creativitat i una mirada al que ens envolta.
A la segona part, un repàs al materials reciclats que continuen marcant un retorn a la utilització de tot allò que tenim a prop, disminució de costos i aplicació d'una utilitat més llarga. Destacant el treball del Col.lectiu Tropèl: Havaneres  i el de Noelia Vallano: B'Kid.
I la última part sobre la precarietat del cos, que ens parla dels nostres límits em quedaria amb el treball sobre un disseny gràfic inclusiu de Laboratorio Inclusivo  i Kafkianment de Sara Manzaneda.
Hauria de parlar de més obres que m'ha interessat  però no es tracta de fer una enumeració sobre el que es pot veure a l'exposició sino d'animar a la gent a visitar-la en el seu últim dia.
I poder descobrir en quin punt està el nostre art actual, com els artistes saben utilitzar les seves eines i realitzar un treball proper al seu temps. Ens permet conèixer les seves inquietuds i la seva crítica.
Un art que reflexa la inquietud dels artistes davant de la societat. L'art del segle XXI.
Una nova plataforma d'intercanvi que voldria destacar Art Trade per compartir experiències, cerca recursos i valorar la situació del col.lectiu.
Un concepte d'art modern que em posa en la pista de l'enteniment que em faltava.
Una experiència per valorar amb calma.





1 comentario: