miércoles, 26 de febrero de 2014

MÚSICA PARA UN MES DE FEBRERO DESAFORTUNADO

Cuando parecía que no volveriamos a verles juntos, nos dejan un temazo que nos devuelve 20 años atrás.
El paso del tiempo es para todos visible pero la música perdura en sus venas.
Como no, este homenaje.

TÀNDEM DE TEATRE

UN ENEMIC DEL POBLE
Henrik Ibsen


Teatre Lliure 
15 de febrer
21.00 h

Qui millor que Ibsen per escriure un text tant memorable, associat a la nostra vida actual també, però que a més ens fa pensar en el que ens envolta, en el que considerem correcte i incorrecte, en la nostra considerada democràcia,  o bé com es poden canviar facilment els arguments o les camises segons convingui, segons el poder de la demagògia.
Si ens fa pensar en el nostre moment actual, en el paper dels polítics, les empreses, els periodistes, la gent del carrer, a qui consideren actualment l'enemic del poble?
Un text interpretat d'una manera fantàstica per Pere Arquillué i un conjunt de bons actors que en cap moment et deixen indiferent i que ens fa sortir del teatre amb molts nous plantejaments dificils de mastegar.
Pel que fa a l'escenografia, l'aigua juga un paper molt important dintre de l'atmòsfera i la utilització en forma física impregna encara més les sensacions sobre el joc de l'escena. Una potent eina d'expressió.
El debat o assemblea trenca el llarg primer terme i ens endinsa encara més, veient-se un mateix el protagonista de la jornada. Quina valoració podem fer de l'estat actual de les coses?


OCELLS I  LLOPS
Josep Maria de Sagarra
22  de febrer
21.00 h


Lucrècia fa veure que viu en un món idealitzat mentre el que realment veu és com els seus fills s'enfronten entre ells i viuen una realitat negre que ella no hauria pas imaginat mai.
No gosa dir res ni malmetre aquest espai que ha creat per tal que tot continui igual. Però no deixa de patir.
Excel.lent Carme Conesa, no li coneixia la seva vessant dramàtica i feia temps que tampoc no tenia papers al teatre però m'ha encantat el seu paper, ha demostrat la seva versatilitat i crec que es mereix un aplaudiment  ben guanyat.
La resta d'actors que formen l'obra: Roser Tapias, Llorenç González i Jaume Madaula, (els tres fills amb unes interpretacions a destacar),  Francesc Luchetti, David Bagés i una brillant Montse Pérez.
L'escenografia senzilla però efectiva per complementar aquest fantàstic text d'en Sagarra, dóna l'atmòsfera necessària per a la seqüència d'esdeveniments.
Tot un caramel.

IMATGE DE LA SETMANA


Nos ha dejado un quejío en el alma para siempre.

domingo, 23 de febrero de 2014

BATERIAS Y CAFÉS

Este mundo continua siendo de locos. En el 75 % de los casos vivimos absolutamente pendientes de encontrar un enchufe, nuestras vidas dependen actualmente de una clavija, de un pequeño elemento que resucita a todos esos aparatos casi humanos que nos acompañan en nuestro día a día y que el no hallar les puede llegar a causar verdaderos traumas en algunos momentos (procesos de ansiedad, nerviosismo, depresión, estrés, angustia, una situación equivalente a un mono no terapéutico y que hace que más de uno pueda llegar a valorar su vida como de total infelicidad.
De vez en cuando explico historietas personales para resarcirme de mi carácter cerrado y más bien triste. Y es que lo ocurrido hace unas semanas tiene todos los puntos para ser considerado como tragicomedia visual.
Iba circulando en coche, por una ciudad, Sabadell, por una Gran Vía y me paro en un semáforo más de la ruta, cuando de pronto el coche decide que no quiere tirar más. La batería me juega una mala pasada y allí me quedé atascada en mitad de la calle, en mitad de la nada porque nadie es capaz de echarte una mano que en estos tiempos la desconfianza es la moneda de cambio por excelencia.
Por suerte llevaba el seguro al día y me cogieron el teléfono enseguida. Me dicen que tardará a venir la grúa más o menos una hora y me comunica la telefonista que me encuentro llamando a Argentina, que le diga exactamente mi ubicación.
Cuando parece que en una hora solucionaré el problema y la cosa parece ir bien, me doy cuenta que me estoy quedando sin batería en el móvil y que no podré ser localizada por la grúa.
Ni corta ni perezosa salgo del coche, lo cierro y me dispongo a entrar en el Hospital Taulí a dos minutos de donde estaba parada.
Al lado de la recepción una máquina vending de café, un teléfono de pared y un enchufe, mi salvación.
Todo arreglado me quedaré aquí cargando hasta que llamé el operario de la grúa. Pero a veces te encuentras con situaciones tan irreales que son difícil de creer y en las que te gustaría gritar "tragame tierra".
Me pasé tres cuarto de hora informando a la gente que pasaba por allí, de cómo funcionaba la máquina de café. Todo aquel que se acercaba, me miraba extrañado al verme y me preguntaba. Me hice una experta en tipos de cafés, cambios, niveles de azúcar y en descifrar los mecanismos de las otra máquinas de al lado.
Fue una situación ridícula y sobrenatural pero hasta aquí me han llevado los caminos de la tecnología.

BSO: DOS HOMBRES Y UN DESTINO

Cuando revisas las peliculas que has visto, te das cuenta de las buenas bandas sonoras que engloban tu vida.
En este caso dos cracks interpretativos y un film que nos da algunas claves de la vida

L'ENCANT DEL BELLCAIRE



Fa pena veure el lloc que ocupaven abans els antics Encants de Bellcaire, només un espai buit, ple de grafitis (alguns bons) a les seves parets i turistes o barcelonins que apuren les últimes hores per aconseguir una foto que mantenir en el record d'un temps que s'acaba. La remodelació de la Plaça de les Glòries porta a molta gent cap a aquesta zona de la ciutat.
Ahir en la nostra ruta, vam anar a parar els actuals Encants del Bellcaire, no em podia formar una opinió sense trepitjar in situ els seus passadissos  i veure les seves botigues.
De tant en tant acostumava a passar-me per aquest món.
La veritat és que l'espirit s'ha mantingut en la seva essència, els antics brocanters que buiden pisos per lots i les oportunitats d'altres époques continuen cobrint el terra de la planta baixa d'aquesta harmoniosa estructura, a la part de dalt el més nou, mobles, banys, cuines, roba i altres continguts d'abans també; continua sentint-se als botiguers cridar les seves ofertes i la remor de la gent que passeja, xerra, compra, busca i visita només. Potser els meus ulls es troben una mica cecs davant de les problemàtiques que s'han pogut trobar els comerciants però a part dels sostres i la seva polèmica i algunes zones que s'hauria de fer més acollidores per als botiguers, és una manera innovadora d'englobar un concepte que calia que Barcelona no perdés i que no es desplacés gaire de la seva ubicació per no perdre el seu caliu.
Cau la nit i encara, el sostre ens descobreix els integrants d'aquest mercat en tons daurats. Jo crec que s'ha guanyat en condicions de treball però el temps ho dirà.
Els botiguers i els compradors tenen la paraula.






viernes, 7 de febrero de 2014

CITAS: MIQUEL MARTÍ I POL

" Més enllà de temors i recances, s'obren sempre blaus horitzons"

EXPO: EL BITLLET SI US PLAU

Sala Mercè Sala
Diagonal vestibol metro linia 5


Petit recorregut per la història dels bitllets de transport i tot el relacionat amb aquest objecte de col.leccionisme o només de record que als més nostàlgics usuaris ens parla d'un altre temps.




CINEMA: HERMANOS COEN AL ATAQUE


Los hermanos Coen con su sello personal, con su mirada fotográfica al interior de las personas, de las vidas de sus personajes. Quizás no sea una de sus mejores películas, pero esa atmósfera melancólica, triste que destila el film y su protagonista es extraordinaria. Años sesenta, un cantante que busca fortuna y una delicada revisión a la música folk con una banda sonora excepcional y que no te deja salir del cine indiferente.
Un protagonista desarraigado que no encuentra su sitio y que se pelea con el mundo. Y un mundo que le devuelve lo que no andaba buscando.
Delicadamente triste.

SECUENCIAS-VI.2816

Volver a casa, aunque sólo sea para divisar la montaña que me vio crecer y despeinar los sentidos sin remordimientos.
Sentarme bajo una sabina y descansar por un rato los ojos en la ribera de árboles elegantes.
Tomar aliento en las calles en cuesta y contemplar como desapareces con el sol.
Someter mis recuerdos a una traición interminable.
Romper mi cuaderno de dibujo y volver a empezar. Retomar lo abandonado y no desvanecerme ante un paisaje que no me comprende.
No conciliar el sueño sin mezclarme con los trigos verdes de los campos.
Serenar el espíritu con la copa de tus labios.
No pisar los antiguos caminos.
Vivir sabiendo que no puedes oírme, que no puedes escuchar el sonido, el estruendo del cierzo sobre la ropa tendida que repica contra la pared.
No volver a escribir hasta que el alma desangrada me lo pida, hasta que la conciencia de la vida y de lo no perdurable me golpee contra la realidad.
Gritar muy fuerte por dentro hasta que el cielo se apague y la noche me alcance.