viernes, 22 de marzo de 2013

CHIHARU SHIOTA A CASA ÀSIA

Sincronitzant fils i rizomes
Fins al 30 de març
Casa Àsia
Avd. Diagonal, 373


Tot un plaer anar a Casa Àsia i examinar la seva planta baixa, la ceràmica, la pedra, la font, el delicat terra ple de detalls que transporten a una altra época carregada de colors, expressions artístiques que omplenen els nostres sentits. Un edifici del que els barcelonins són posseïdors i que podem gaudir tot ingressant a les seves sales i endinsant-nos a la propera ara cultura asiàtica que ens porta una altra perspectiva del món, una altra forma també de viure l'art.
Avui un passeig per les instal.lacions de Chiharu Shiota, estructures de fil negre com teranyines que donen lloc a dues interpretacions: que sóm i que ens separa del món, de l'objecte de les nostres vides, de la nostra estada aquí. Moltes maneres d'entendre-ho, cadascuna comparativament veritable.
Però sobretot una sensació de frustació, de foscor. Dificultat i aïllament  (també el nostre propi aïllament personal) cap a allà a on voldriem arribar. Pensant una mica més sobre les teranyines, que també son nosaltres mateixos, fluxes, sentiments, percepcions que tenim, reflexades a aquí amb un recorregut semblant al neuronal, al de les nostres artèries, per tots aquells estats que vivim.
Trepidant encara que molt, molt petita mostra.
Les maletes en una altra sala, potser també reflexen els nostres diferents compartiments i tots aquells viatges interiors i exteriors que realitzem.
Per a aquells que entenen que l'art és troba a la senzillesa sense buscar més antecedents.



No hay comentarios:

Publicar un comentario