viernes, 24 de octubre de 2014

EL RACÓ DEL LECTOR

DAVID CANTERO/ EL VIAJE DE TANAKA

Últimas lecturas de verano para desintoxicar un poco el esquema de solemnidad y finalidad objetiva del placer en si que es leer.
Esta fábula nos adentra en el mundo de Tanaka una mujer que busca su camino y se enfrenta a la vida para demostrarse hasta que punto es insostenible hasta ahora su existencia.
Un lenguaje sencillo, cotidiano y una historia previsible sin ir más allá pero refrescante y lleno de ilusión.

JOSÉ LUIS SAMPEDRO/ SALA DE ESPERADentro de ya adaptada moda de publicar obras póstumas nos encontramos este pequeño texto que nos acerca a este gran autor de una manera reflexiva e introspectiva y que nos reencuentra con este personaje humano, escritor de tantas historias y que no ha llevado a diversos ambientes desde sus páginas.
Sus palabras, con su delicada forma de entretejer tramas, nos habla de sus últimos pensamientos y nos da una lección de esfuerzo, voluntad y trabajo. Su mundo era la escritura.
Una bonita manera de despedirse.

CARE SANTOS/ DESIG DE XOCOLATAVaig quedar totalment impactada per la primera història d’aquest llibre, que em va revelar una autora plena de recursos, amb un vocabulari fascinant i que havia creat un
relat ben estructurat.
A la segona i tercera història tot i fer un canvi de veu correcta i que la recreació de les époques era molt realista, la intensitat narrativa va decaient fins que es desinfla una mica.
Tot s’ha de dir l’originalitat del tema, el tractament i l’acció ens retrobem amb la xocolata més enllà d’un plaer culinari, un desig literari.

XUAN BELLO/ HESTORIA UNIVERSAL DE PANICEIROS Fa uns dies una col.lega veient que havia estat per Terra Àstur em va deixar un llibre d’un autor asturià que habitualment escriu en bable, però ella havia aconseguit una traducció en llengua catalana.
La veritat és que m’ha descobert un autor pragmàtic i d’una literatura de qualitat, que ens mostra la història del seu lloc de naixença: Paniceiros i ens endinsa en el món dels seus records, de la gent, de les tradicions, dels costums i dels fantasmes d’aquestes contrades. Es com torna a retrobar-se amb els paratges visitats a l’estiu passat però amb un sentiment, una vivència i una manera de veure el passat i el futur que et fan reaccionar davant d’unes opinions molt encertades sobre l’home i tot allò que ens envolta.


1 comentario:

 1. Tres preguntas:
  De dónde sacas las energías para leer tanto???
  De dónde sacas el tiempo para leer tantos buenos libros???
  De dónde sacas las referencias para leer tantos buenos libros???
  No respondas, sigue leyendo.

  ResponderEliminar