sábado, 27 de julio de 2013

NITS D'ESTIU CAIXAFORUM

Caixaforum Barcelona
Dimecres de juliol
21.00 h

1. INVENT YOUR REALITY HERE

http://www.agendacentrosobrasociallacaixa.es/ca/caixaforum-barcelona/2013-maig-agost-caixaforum-barcelona/inventi-la-seva-realitat-aqui#

Inventi la seva realitat aquí


Un altre museu que s'ha sumat a obrir portes a les nits d'estiu i l'experiència molt estimulant. Sara i Andrés (moltes gràcies) em van convidar a veure l'art des de la vessant més teatral, des de l'humor més original davant d'una proposta  que surt de l'habitual i que dóna un nou sentit al concepte visitar una exposició.
Com en cets moments l'espectador entre en contacte amb el que observa?, que pensa d'allò que veu?
I per fer l'animació teatral Cristina Blanco ens aproxima al món dels vigilants de sales de museus donant un toc divertit al moment i finalment deixant sortir allò que porta dins. Una visita especial.

2. JAPONISME. LA FASCINACIÓ PER L'ART JAPONÈS


Japonisme

Fins al 15 de setembre 2013

La segona part de la vetllada, ens vam endinsar en el coneixement d'un fenomen que es va instal.lar a casa nostra a partir de mitjans del segle XIX.
L'influència japonesa en tots els camps culturals i la seva presència en el modernisme.
Una extensa exposició sobre tot allò relacionat: temes, composicions, técniques, formats, estética i com va arrelar en el taranna dels burgesos i artistes de l'época.
Va ser una petita pinzellada de visita perque la cosa donava per unes quantes hores i a més es pot gaudir de quadres d'artistes catalans de renom.
Una bona manera de conéixer una mica més la nostra història i el moviment japonés tant intensiu d'aquells anys.

1 comentario:

  1. Me ha encantado ver en esta exposición impresionante lo que he venido investigado estos dos últimos años sobre la influencia del arte japonés en Occidente; se había estudiado mucho su impronta en el Impresionismo francés pero hacía falta una exposición que lo mostrara en relación al al arte catalán. Estuve casi tres horas disfrutando de la muestra...

    ResponderEliminar