miércoles, 31 de julio de 2013

BLAUMUT AL FESTIVAL GREC


Teatre Grec 
30/07/2013
22.00 h
Incomparable escenari, festival Grec. Blaumut  presenta el seu primer disc “El turista”. I ens deixa a tots amb aquella sensació de grup nou, fresc i que agraeix sense compliments obligats el que els està passant i a tothom que els està ajudant. Quasi dues hores de concert que van portar molts moments màgics, amb un treball d’escena  i projecció de videos que acompanyava a les cançons creant una atmòsfera molt especial per a aquesta nit, mentre algu tímidament tararejava i cantava darrera nostre i d’altres tocaven palmes per escalfar l’ambient.
Tot un repertori de  encissadores cançons (Islàndia, Bicicletes, El llimoner, El turista, Els esquimals, Pa amb oli i sal…) que barregen la part clàssica (violí, viola, txel…) i li donen un toc de classe i personalitat amb la part diguessim una mica més contemporànea de guitarres, bateria i baix.
Quan vaig descobrir-los a la radio al mes d’octubre de l’any passat, ja vaig veure que la seva delicadessa d’interpretació, aquest  apropament  al clàssic marcava un punt de diferenciació amb d’altres grups al mercat i obrien una nova porta per a aquells que la bona sonoritat forma part d’un conjunt, que en aquest cas es defensa prou bé i que en aquesta crónica no en parlaré de cap falla, perque hem de donar temps a això que està progressant i no és moment de crítica des del desconeixement, d'aclapar  tot un esforç i il.lusió que en aquests temps s’ha d’agrair.
Es van succeir molts parlaments del Vassil Lambrinov (sobretot), els agraiments al “Santutxo” (un local del Clot que fan unes torrades fantàstiques) i al seu propietari, l’Isma (molt bona gent) a on es van produir els primers concerts del grup, agraiments a la seva manager Anna Mayné, a tot el festival i a tothom que havia col.laborat en la posada en escena, explicacions de l’inici del grup i de com havien anat a parar al Grec, la presentació oficial del xerrac, reivindicació com a instrument musical, un solo de l’Oriol Aymat que va posar els pèls de punta. També la participació del txelista Joan Palet en el tema (Octubre) que va voler ser un homenatge a l’any Salvador Espriu amb un poema recitat pel Manel Pedrós i la presentació d’una nova cançó (Xavier de la Iglesia)  a la captura d’un títol.
Intensitat emocional que vestia la nit i un grup a l’escenari que no volia finalitzar el concert, que no volia que aquell moment s’acabés i nosaltres encantats.
Fins aviat. Bona gira.


No hay comentarios:

Publicar un comentario