miércoles, 15 de mayo de 2013

TALLERS OBERTS A BARCELONA: SÍNTESI




Art = construcció + comunicació
I quina millor manera d'apropar l'experiència i el treball d'artistes residents a Barcelona al públic en general i a altres artistes que compartint per uns dies els seus llocs de treball. Els tallers en els quals es creen i es porten a terme les seves iniciatives i inquietuds.
Aquest serà el tercer cap de setmana (tallers oberts al Poblenou) que alguns centres organitzen jornades de portes obertes i ens deixen descobrir quins són els nous corrents, els nous materials, les técniques, el que porten a dins aquests artistes i com la societat, els temps que vivim i la mateixa ciutat interactuen en la seva obra. Com aquesta obra es converteix potser en un element utilitari o bé només es tracta d'art per fer art.
Aquest cap de setmana intentaré passar-me per La Escocesa al Poblenou per endinsar-me en aquest món que m'és tant allunyat.
Però avui a la tarda m'he apropat al FAD a la plaça dels Àngels per gaudir d'un  petit tastet d'artistes, que escollits entre totes les opcions formen una representació en les diferents modalitats artístiques: escultura, pintura, dibuix, litografia, collage....
S'hauria de veure quin ha estat el criteri de sel.lecció de les obres i dels artistes però veient l'exposició, m'he portat petites decepcions però també he trobat coses curioses i bons treballs que vull destacar.
Primer de tot m'ha sorprés molt gratament Ivana Flores amb els seus grafits i tinta sobre fusta, per a mi el millor treball fet amb una delicadessa impactant.
Com a treball curiós i original la serie Alcampo de Stephanie Herr dóna molt per pensar.
Xesco Mercè amb el Diccionari de Butxaca (pintura sobre zenc) i les litografies de Maribel Mas una técnica que va més enllà.
Dues mencions més, el Collage modelat amb resina de Carles Piera i les fotogràfies del convidat del taller de la Baumstrasse de Munich Florian Froess-Peeck, silencis plens de paraules.
Sé que el meu criteri pot resultar una mica irreal, desconeixo bastant les técniques actuals i no vull que sigui condicionant, és  l'opinió d'un espectador,  només una percepció de les meves sensacions. Una manera de posar-me en contacte amb el que s'ens mostra, m'interessa i la necessitat de voler aprendre, com sempre tirar endavant.




No hay comentarios:

Publicar un comentario