sábado, 10 de diciembre de 2011

WORD PRESS PHOTO 11: VEURE PER CREURE

CCCB
Montalegre, 5
Del 23 de novembre al 18 de desembre

Visita obligada per als amants de la fotografia o fotoperiodisme amb "fundamento". És increible veure l'interés que produeix aquesta exposició que fins i tot a les 14:30 h  d'avui, els diferents espais estaven ocupats per força gent.
És potser una de les edicions més dures que recordo però veritablement i molt a contracor  meu les seves imatges reflexen la realitat que ens envolta, els conflictes que pateix el planeta (Haití, Somàlia, el poble saharaui...), les obsessions, la pobresa, les manifestacions d'autodestrucció, els fonaments de les conductes, les morts injustificades provocades pels narcos mexicans, el paper de les dones, la natura més deconeguda i les experiències més colpidores.
Fantàstiques imatges i enquadres a vegades quasi, quasi impossibles de prendre. L'art de fotografiar, de captar un instant que depen del temps circunstancialment i que ens impacta.
Cinc cèntims del que trobareu:






El CCCB i aquest certamen ens apropa a aquesta realitat que només, només s'ens fa present amb aquestes iniciatives, per la poca repercussió en els mitjans de comunicació, pels conflictes que donen a conèixer i que serveixen com a reinvidicació col.lectiva en un món actual que mira cap a un altre costat o no vol veure que té just davant per por de sentir-se culpable.

1 comentario:

  1. Algunas de estas fotografías las vi en su día en prensa, otras las encontré durante estas semanas en la tele y ahora las contemplo en tu blog: creo que ha llegado la hora de ir a encontrarme con ellas cara a cara, face to face, cueste lo que cueste...
    Thanx, Homeless !
    Juanan

    ResponderEliminar