jueves, 7 de abril de 2011

RESOLUCIÓ A L'ENIGMA DEL MES PASSAT

Sí, la solució a aquest enigma ja ha estat donada pel JuanAn, que no falla ni una. És difícil cercar un lloc que no coneixi o que no trobi a internet. Buscarem nous horitzons.
Ja fa alguns dies que comparteixo dinars al centre històric de L’H (L’Hospitalet) i això m’ha fet gaudir una mica més d’aquesta vila tan desconeguda per a mi.
Al voltant de la plaça de l’esglèsia, s’aixequen tota una sèrie d’edificis medievals i de masies (Can Sumarro, Can Riera… )que bé valen una visita en profunditat.
Un nucli històric amb un museu-arxiu (Casa Espanya) al costat d’un altre carrer sorprenent, el carrer Xipreret que amb els seus colors típics ens retorna a aquelles époques. Els edificis i racons singulars són evidents, des de l’anomenada Casa dels Finestrals Gòtics als safareigs del segle XIX, l’Harmonia i la Talaia (torre medieval de defensa).
Juntament amb el carrer Sta. Bàrbara formen aquest petit tresor que tenen els nostres veïns del costat.
I com a cloenda de l’excursioneta dues recomanacions culinàries: Cal Paco a la mateixa plaça de l’esglèsia o el Moment’s (carrer de l'esglèsia, 12), cuina catalana i de mercat de bona qualitat i amb un personal agradable i educat que ens continua transmetent la pau reposada retrobada al nostre passeig.



Tot s’acaba i ja enfilo Rambla Just Oliveres que em portarà a la meva caòtica BCN.

4 comentarios:

  1. L'Hospitalet de Llobregat sigue siendo un auténtico enigma para mí: llevo trabajando allí ya 23 años y todavía sigo descubriendo rincones sorprendentes en su paisaje y en su paisanaje.

    ResponderEliminar
  2. Y si quereis saber más

    - LH
    http://lhospitaletdellobregat.wordpress.com/

    - SE
    http://provenzana.blogspot.com/



    "Ha arribat de nou la primavera
    a Rambla Just Oliveras"

    ResponderEliminar
  3. Y Quique González cantó en l'Hospitalet... aunque él no lo sepa.

    ResponderEliminar
  4. ..i yo me sé de uno que está que no cabe con la entrada en el blog!

    kss!

    gLòRiA ;)

    ResponderEliminar