viernes, 1 de abril de 2011

LA TRIESTE DE MAGRIS AL CCCB


Intentant recuperar l’esperit del cicle: “Les ciutats i els seus escriptors” i com a teló de fons el Kosmopolis 2011, aquesta exposició és una bona manera de conèixer la ciutat de Claudio Magris, una de les més belles i traumàtiques ciutats de l’Adriàtic i conèixer tots aquells personatges il.lustres o anònims que la van gaudir i que formen part de la seva història, de les seves vivències.

Una exposició a on els efectes interactius et fan sentir quasi, quasi caminant pels seus carrers, tocats per la Bora, el vent característic de la regió i sorprendre’t pel carst, la roca dura i moldejada que ha sentit tantes diferents versions dels esdeveniments.

Un repàs literari des de Jam Morris fins a James Joyce i un record a tots aquells indrets puntals de l’evolució de la ciutat : cafès, psiquiàtric, llibreries, records personals del mateix Claudio Magris, la recuperació de la memòria d’una terra multicultural, plena de bons i dolents moments i sentir la seva percepció del futur proper.

Mica en mica un va entrant dins d’aquest món i empapant-se d’una ciutat que va ésser qualificada amb el concepte del “no lloc, no temps”
No explicaré els moments de la meva visita més impactants.
Però puc reconèixer unes quantes coses amb les que m’identifico.
Bona exposició, bona documentació i bona producció que destaca per la seva originalitat.
El catàleg de l’exposició és també un petit tresor.
I com diu en Claudio Magris, si no la coneixes, a què esperes?
Comença el viatge.

http://www.youtube.com/watch?v=-8qK5xJ37vA


Al CCCB fins al 17 de juliol
Montalegre, 5
http://www.cccb.org/



1 comentario:

  1. Habrá que ir al CCCB... y a Trieste (de este autor de momento he leído el ensayo "EL infinito viajar" y el drama "Así que usted comprenderá", y me parecieron colosales!!!)

    ResponderEliminar