lunes, 14 de enero de 2008

LA TORRE DE LA DÉFENSE

Teatre Lliure
20.30 h

Tota una sèrie de situacions inverosímils (una boa constrictor al wàter, una gavina totalment exhausta que remonta el Sena fins al pis a on uns amics celebren Cap d’Any, una sorprenent nevada a sobre de la taula del sopar, un crim, un helicòpter de la municipalitat s’esdavella contra un gratacels del barri, uns focs artificials a Les Tulleries i un incendi devastador) envolten aquest text de Copi, creat en una época transgressora i que ara queda una mica desfassat, davant d’una situació actual en que no ens escandalitzen per res ni per ningú.
Els personatges es passegen per l’escenari en la més reconfortant nuesa quan ja no queda més a vèncer, quan les mirades diuen més que les paraules i l’absurda realitat ho denuncia tot.
L’ homosexualitat com a primer referent màxim: les relacions entre aquests personatges, com viu cadascun la seva homosexualitat des de diferents personalitats i una veina estrafalaria.
Uns actors: Chantal Aimée, Rubèn Ametllé, Joan Carreras, Tony Corvillo, Julio Manrique i Andrew Tarbet, que borden uns papers que salven perfectament al text i ens fan sentir en molts moments dintre d’una aboràgine d’esdeveniments trepidants que ens fan recapacitar sobre la societat actual.
Surts tant descol.locat de la sala, que un ja no s’enrecorda del poc humans que podem arribar a ser, quan les situacions es tornen extremes.
Un torre poc desfensable ara.

No hay comentarios:

Publicar un comentario