domingo, 29 de junio de 2014

TANDEM DE TEATRO


ELS DIES FELIÇOS
13 de juny
Teatre Lliure
20.30 h

 Tot un encert escollir aquesta obra per a descobrir una Emma Vilarasau en un paper magistral. Un treball en que la importància d’una bona expressió corporal i la immobilitat de la protagonista fan difícil mantenir l’atenció de l’espectador durant l’hora i mitja d’espectacle. Un registre desconegut per a mi d’aquesta actriu i que m’ha donat una visió més amplia i diferent del seu treball, un gir en la concepció que m’havia fet.
I el text de Samuel Beckett, no menys interessant, un contingut que ens fa reflexionar i que ens transporta a una situación difícil, potser ens plantegem que ens passaria en la mateixa situació i com ho portariem i que és el veritable important en el dia a dia, que ens fa gaudir l’existència, totes aquelles petites coses.
Però com diu Sergi Berbe, el seu director, a la presentació de l’obra el millor és oblidar tot i submergir-se en aquest món, en aquest desert, deixar-se envaïr per aquest personatge, la Winnie i tots els seus recursos, des de la seva desoladora supervivencia.
Un bon treball d’escenografia de l’equip artístic i técnic.

I una manera diferent de mirar el que tenim més aprop del que pensem.




EL HIJO DEL ACORDEONISTA
Teatre Lliure
14 de juny
21.00 H
Tanttaka Teatroa

Adaptación del libro de Bernardo Atxaga, Soinujolearen semea. La historia de dos amigos, Joseba y David (el hijo del acordeonista), marcada por una etapa convulsa en el País Vasco, que lleva al protagonista a exiliarse a California.
Emocionante de principio a fin, la narración, la excelente interpretación de los actores, la historia, el papel siempre presente del acordeón, desde su sonido (esa música maravillosa), su utilización en la escenografía, una escenografía moderna y con un criterio que deja mucho a la imaginación, que se agradece. Una hora y media que deja un buen sabor de boca, a pesar de la dureza del tema pero que en ningún momento uno se puede desentender, desenganchar de los acontecimientos en el escenario.
No voy a desvelar la trama en si porque creo que leer este libro debe ser excepcional y invito a todos los que tengan ganas a pasarse por sus páginas.
De lo mejor que he visto en el Lliure, un fin de temporada 2013-14 de 10.

No hay comentarios:

Publicar un comentario