domingo, 29 de junio de 2014

MÚSICA PER A UN MES DE JUNY VIATGER

A aquest artista el vaig conèixer mitjançant un videoclip al MTV l'agost passat quan viatjava per Itàlia i fa poc el vaig veure en directe. La seva força i la seva veu serveixen per tancar aquest mes de juny de manera molt emotiva.




EXPOSICIONS VARIADES AL MMB


Josep Albertí
De tant en tant el MMB (Museu Marítim de Barcelona) al seu hall realitza exposicions sobre artistes de la terra i temes relacionats amb el mar o relacionat. Aquest cop ha estat l’artista Josep Albertí que ha gaudit d’aquest espai incomparable i ens mostra les seves obres que es mouen entre l’impressionisme i acaben tocant de ple l’expressionisme.

Un bon exemple de l’evolució cap els nous corrents dels artistes catalans. Una mirada també a alguns llocs de costa desconeguts des de l’especial punt de vista de l’artista.





L'ANTÁRTIDA: LA VIDA AL LÍMIT

Quizás me he sentido defraudada por la exposición montada sobre paneles (muy visual) y con poco soporte tanto físico como de explicación más exhaustiva de las actividades sobre las expediciones.
Quizás se trataba de un proyecto más ilustrador y no tanto científico pero de todas maneras siempre me ha llamado la atención este tipo de trabajo, las condiciones de vida, lo que puede llegar a reportar en el conocimiento del tiempo futuro y de la evolución de las especies.
A la espera de una segunda parte.







TANDEM DE TEATRO


ELS DIES FELIÇOS
13 de juny
Teatre Lliure
20.30 h

 Tot un encert escollir aquesta obra per a descobrir una Emma Vilarasau en un paper magistral. Un treball en que la importància d’una bona expressió corporal i la immobilitat de la protagonista fan difícil mantenir l’atenció de l’espectador durant l’hora i mitja d’espectacle. Un registre desconegut per a mi d’aquesta actriu i que m’ha donat una visió més amplia i diferent del seu treball, un gir en la concepció que m’havia fet.
I el text de Samuel Beckett, no menys interessant, un contingut que ens fa reflexionar i que ens transporta a una situación difícil, potser ens plantegem que ens passaria en la mateixa situació i com ho portariem i que és el veritable important en el dia a dia, que ens fa gaudir l’existència, totes aquelles petites coses.
Però com diu Sergi Berbe, el seu director, a la presentació de l’obra el millor és oblidar tot i submergir-se en aquest món, en aquest desert, deixar-se envaïr per aquest personatge, la Winnie i tots els seus recursos, des de la seva desoladora supervivencia.
Un bon treball d’escenografia de l’equip artístic i técnic.

I una manera diferent de mirar el que tenim més aprop del que pensem.




EL HIJO DEL ACORDEONISTA
Teatre Lliure
14 de juny
21.00 H
Tanttaka Teatroa

Adaptación del libro de Bernardo Atxaga, Soinujolearen semea. La historia de dos amigos, Joseba y David (el hijo del acordeonista), marcada por una etapa convulsa en el País Vasco, que lleva al protagonista a exiliarse a California.
Emocionante de principio a fin, la narración, la excelente interpretación de los actores, la historia, el papel siempre presente del acordeón, desde su sonido (esa música maravillosa), su utilización en la escenografía, una escenografía moderna y con un criterio que deja mucho a la imaginación, que se agradece. Una hora y media que deja un buen sabor de boca, a pesar de la dureza del tema pero que en ningún momento uno se puede desentender, desenganchar de los acontecimientos en el escenario.
No voy a desvelar la trama en si porque creo que leer este libro debe ser excepcional y invito a todos los que tengan ganas a pasarse por sus páginas.
De lo mejor que he visto en el Lliure, un fin de temporada 2013-14 de 10.

IMATGE DE LA SETMANA


Me hubiera encantado llegar a conocerla,  hablar con ella de literatura y de cuentos, pero se ha quedado en el tintero. Este año voy perdiendo a mis preferidos literarios y ya van dos.
La encontraron escribiendo y que mejor manera  que agotar la existencia haciendo lo que a uno más le gusta. Escribir quizás su último libro. Gracias por tantos momentos mágicos querida Ana Mª.

sábado, 28 de junio de 2014

JOHN NEWMAN AL FESTIVAL DE PEDRALBES

FESTIVAL DE PEDRALBES
16 de juny
22.00 h


Primera incursió en el curiós Festival de Pedralbes, amb zona lounge, actuació del teloner Joan Dausà, zona VIP, uns jardins excepcionals, organització de 10 i un artista que ho va donar tot a l'escenari: John Newman. 
En el seu primer concert a Catalunya, presentant el dia del seu aniversari el seu primer treball "Tribute"
La seva mare ja de ben petit li va traspassar l'amor per la música amb les seves tardes de motown i ell li va afegir una mica de house, rock i una veu extraordinària que fan de la combinació un talent emergent que dirà molt els propers anys.
El concert va ser apoteòsic i tot i una falla técnica cap al final, John Newman no va deixar de ballar i moure's per l'escenari demostrant que es va quedar sorprés amb la resposta de Barcelona i que la nit era especial.
Cançons com: Tribute, Try, Cheating, Losing Sleep, Goodnight Goodbye, Out of My Head, Day One, Gold Dust,Not Giving In,  Love Me Again  com a final d'un gran concert.

ÀSIA AL PLAT: SIZZLE

Avui obro una nova secció de posts sobre cuines del món que es poden gaudir a Barcelona i per complementar la de Tapes.


Creu Coberta, 105  
93.119.11.08

La nostra primera sortida ha estat a un nou local a Sants de menjar asiàtic que combina la fórmula Wok amb el Sizzle. La veritat és que ens ha sorprés molt trobar-nos amb un petit local elegant, amb una decoració agradable però occidental (el seu propietari el Raúl ens comenta que encara no està del tot enllestit) i pel que fa al tipus de menjar boníssim i amb uns ingredients super naturals i frescos.
Les recomanacions sobre que tastar, com combinar i la preparació en directe i visible al públic dels plats, fa que l'experiència hagi aprovat amb nota.
Vam provar un Sizzle de pollastre amb salsa de curry i un Wok de vedella amb salsa Teriyaki.
Potser com a petit detall convindria afegir una carta de vins i incrementar la varietat de cerveses.
Repetirem aviat.

miércoles, 18 de junio de 2014

El RACÓ DE LECTOR


Primera incursión en el mundo de Irène Némirovsky, el mundo rural y sus historias, sus secretos, gente de clase alta que vive en sus casas, en los bosques. Un lenguaje muy delicado, explicativo, aunque deja espacio para imaginar más allá de lo que lees y entender entre líneas.
Un tiempo, una sociedad examinada con lupa por la autora. Y como base lo que hay siempre más allá de lo que imaginamos.

BCN-CÓRDOBA

Las ventanillas de los trenes me transportan entre campos de carrascos y olivos a la frontera de la infancia con la sombra del paisaje de mi misma al que me voy acercando pasados los años.
Me mantengo ocupada observando a Clint Eastwood, como un padre poco ejemplar en la pequeña pantalla que flota sobre nuestras cabezas.
El servicio de cafetería llega dos horas después del anuncio de megafonía y los viajeros suben y bajan del tren, colocan, recolocan o sacan sus equipajes y localizan sus asientos todo dentro de un caos organizado.
Lo que me produce una melancolía incorregible es la relación entre la velocidad del tren y la de la vida. Cuando te das cuenta, ya no puedes frenar, el tren si. Modula los cambios apostando por un entendimiento con el tramo de vía. Mientras que los cambios irrumpen en la mía para dejar un espacio más vacío en la trastienda.
Mirar por la ventana me relaja, seguir el travelling lineal de la naturaleza en versión original, que no me interroga, sin prestar demasiada atención a lo que me pasa por dentro, a lo que poco a poco se resquebraja en la conciencia, somete las fuerzas y los pensamientos.
Sólo te cercioras que el movimiento forma parte del viaje cuando te desplazas por el pasillo y entras en el vagón-cafetería, donde las azafatas como integrantes de un conjunto infantil de bolos de plástico intentan mantener el equilibrio mientras sonríen y te entregan un café con leche y una cucharilla de diseño minimalista.
El problema viene después, esquivar a la multitud que se agolpa allí, salir ileso y sin mancha ya es otro tema.
Mi compañero de asiento continua desde hace tres horas pegado al teléfono intentando solucionar un tema con Claudia, ni siquiera cuando me deja pasar advierto el posicionamiento de mi invisibilidad frente a su persona.

Nada hace presagiar que los recuerdos se cuelen por las ranuras de los auriculares y que vea a mi padre sentado en el porcho de casa concentrado.