miércoles, 23 de abril de 2014

IMATGE DE LA SETMANA


Estaba fuera cuando me enteré de la noticia, he perdido a mi padre literario.
Junto a Edgar Allan Poe y Ana Maria Matute se convirtieron en mi lectura a partir de los ocho años y con ellos he crecido y me he acercado a la literatura.
Te recordaré siempre.

domingo, 13 de abril de 2014

LOVE OF LESBIAN: LA FORÇA DEL CICLÓ MUSICAL


Tercer concert consecutiu a Barcelona  (amb les entrades esgotades) d'aquest grup que ens va fer vibrar al màxim i recuperar en molts casos les sensacions viscudes  fa diria dues Mercès a la Fàbrica de la Damm o desde farà  uns quinze anys a l'escoltar els seus discos (gira Thecuriana)
La veritat que l'ambient que es respirava era envejable, la gent molt entregada encara que l'aforament estava ultrapassat segons la meva opinió.
Però allà estava un Santi Balmes amb tota la seva colla, hipermotivat com sempre, descarregant tota  l'artilleria  i des de "La noche eterna" que se'ns va emportar al seu món, al món Love of Lesbian com si aquest concert fos l'últim i millor concert de les nostres vides, com si fos la nostra última oportunitat. Amb la voluntat de fer gaudir i de gaudir dels seus fidels seguidors.
Després van arribar "El hambre invisible" i una dedicada al seu públic "Los seres únicos", "WIO, antenas y pijamas", " Segundo asalto" i a continuació tres de les millors cançons del meu personal arxiu: "1999, Belice, Allí dónde soliamos gritar" Aquí el concert ja era un incendi, bon rotllo incombustible que portava una connexió especial, una connexió per recollir  records que ja no fan mal, que s'han de deixar canviar amb el temps, escapar.
I continuem gaudint de la nit amb:  "Nadie por las calles", una fantástica "Las malas lenguas, Incendios de nieve, Pizzigatos" i una excepcional "Si tu me dices Ben, yo digo Affleck" i de dos convidats especials: Ramon Rodriguez i Carlitos.
Santi Balmes reivindica la manca d'educació musical i les esperances de noves tecnologies, una reflexió sobre el que escoltarem d'aquí a uns anys...
I arriba la part més salvatge i d'extasi amb "Club de fans de John Boy" amb la caracterizació del cantant i després amb "Te hiero mucho (La historia del amante guisante)" a on puja a l'escenari una noia disfressada de beina de pèssol que va ballar amb el cantant, brutal, divertit  i emocionant el moment.
Després tots caracteritzats de superherois i personatges de còmic a la part final del concert, al.lucinant la proximitat d'aquest gent interpretant "Me Amo" amb una intro a lo Rocio Jurado del públic (molt canalla)
Això ja comença a acabar-se nois, l'ambient caldejat al màxim i comencen amb els primers bisos:  "Los niños del mañana, Los toros en la Wii (Fantástico)" (fascinant aquest tema) i el inigualable ball d'en Santi a "Algunas plantas". Festa total amb "Marlene, la vecina del Ártico."
No puc demanar més, segona tanda de bisos el meu preferit  album Maniobras de escapismo amb "Domingo astronómico"  i  per tancar un  "Oniria e Insomnia" apoteòsic.

Quizás,
si bajo las persianas,
la noche se hace eterna....

martes, 8 de abril de 2014

IMATGE DE LA SETMANA



Ens abandona l'escultor que va donar-ho tot a la Sagrada Familia.

viernes, 4 de abril de 2014

TEATRE: L'ONADA



L’onada
Teatre Lliure Gràcia
Direcció Marc Montserrat Drukker
Text  Ignacio García May
20:30 h

 Un experiment que planteja una realitat paral.lela i enganyosa. Un record al passat, un fet que va marcar la Història Mundial. Un professor que vol transmetre els valors de disciplina, comunitat i acció per veure com responen els seus alumnes a través de l’experiment. El poder d’un món que pot ser perillós però al mateix temps fascinant. Que pot moure tot un país fins a extrems inimaginables.
La transformació d’uns seguidors fins a les últimes conseqüències sota la dominació d’un lider de fum. El moviment d’una onada que pot acabar provocant una situació incontrolable.
Actors joves amb una interpretació brillant amb un Eduard Farel.lo apassionant en el seu paper de mestre, Mr. Jones
Silenci total i absolut durant les més de dues hores d’espectacle.
Una obra trepidant i que fa pensar més a cada moment, descobrir amb expectació com evoluciona l’acció.
Agrair la investigació de la documentació i l’aplicació a l’obra que encara ens la fa més auténtica i que suposa un procés de treball que enriqueix el procés creatiu.

Una tercera onada que no podré oblidar mai.

jueves, 3 de abril de 2014

MEMORIA ALIENA

Es fácil contemplar el paisaje desde el acomodado camino. Escuchar las campanas de la catedral. Ver desaparecer las nubes en los escaparates del barrio Viejo. Observar la vida de las ventanas. Escuchar el ruido de las calles, el bullicio de fondo. Sucumbir a un café con leche en la calle Llibreteria y perderse un rato entre los turistas para contemplar y percibir que la vida continua, que nada se para, que todo transcurre en una secuencia de movimientos ajenos a las secciones individuales y personales, a lo que nos pasa  por dentro, lo que atraviesa nuestras existencias y nos grita irremediablemente que no dejemos de movernos, de cambiar, de perseguir todo aquello que encienda  nuestras neuronas atrofiadas, que nos devuelva un papel protagonista en una película que no tendrá un final esperado.
Recordar que todo lo que sucede, sólo pasa una vez y que el misterio de captarlo o de dejarlo pasar a nuestro lado puede marcar el destino de nuestras pequeñas vidas.

Las cartas que descubrí cuando desmontaba el piso de mi abuelo me llevaron a Francia.
.........

Aquí comienza mi "Memoria Aliena",  de nuevo escribiendo